Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaka SW będzie dla mnie odpowiednia
Autor Wiadomość
Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-06-03, 23:26   

Luigi napisał/a:
Bez kitu czytam tak wasze ataki na krav mage i nie rozumiem tej tendencji.

BORUTA napisał że obrona przed nożem gołymi rękoma to mit.
hahaha cóż za inteligentne stwierdzenie.
Toże trzeba uciekać i że mamy wtedy małe szanse to jest oczywista oczywistość !!! ALE NIE ZAWZE MOŻNA UCIEKAC!!! I co wtedy ? Czy jednak nie warto poświęcić trochę czasu na trening KravMagi żeby wtedy mieć chociaż 10% szans niż 1% ? Pytam się.

MITEM TO MOŻNA NAZWAĆ ATAK NA ULICY 5 NAPASTNIKÓW I KAŻDY PODCHODZI PO KOLEI JAK NA FILMIE. To jest mit kolego.

yaol90 napisał/a:
haha i po raz kolejny wałkowany ten sam temat.... Przejdź się do porządnej sekcji uderzaczy lub mma i po pół roku też zmienisz zdanie na ten temat. bo ja kiedyś też w bajki o smoku(czy obonie przed bronią) wierzyłem.... Albo śpij dalej nie robi mnie to....
Ale autorowi tematu odradzam krav mage i nie ważne jaki trener sam styl(a raczej system bo to nie SW) jest w sobie mało skuteczny. Założenia i efekty są bardzo rozbieżne....

To powiedz mi w takim razie jakiej obrony przed nożem uczą w MMA?
Albo jakiego zachowania uczą w MMA kiedy idziesz z dzieczyną, która jest na obcasach i ktoś atakuje cię nożem ? Sprowadzasz go do parteru? Nic głupszego ahahha no jestem ciekaw czego was uczą ? Na ulicy nie ma ringu czy sedziego. Uciekasz? z dziewczyną na szpilkach POWODZENIA no chyba że ją tam zostawisz. Tak się składa że znam osobiście człowieka, który przeżył atak nożem był pocięty ale te techniki z których tak się naśmiewacie uratowały mu życie. Krav Maga jest zbyt prosta i mało efektowna żeby się podobała. Nie jest Cool wiec najeżdżacie na nią nie mając o niej pojęcia nawet.
Ale nic nie zmieni faktu że jest skuteczna. I to nie jest moje stwierdzenie. Nie bez powodu siły specjalne na całym świecie CIA FBI polski BOR jest nauczany tym systemem. Bo jest cholernie skuteczny. Zakwestionujesz to? A więc dlaczego tych słóżb nie uczy się Karate? Bo to jest mit koleszko. A MMA jest skupione na 1 przeciwniku i na ulicy jest malo skuteczne. Bo kto atakuje 1 na 1 na ulicy pomysl. Zazwyczaj kolo jest 2 wagi wyżej albo z 2 kolegami. I tu twoje MMA sie konczy a zaczyna KRAVMAGA. Tyle na ten temat.

Jak to juz Boruta napisał w tamtym arcie ze z milionów mozliwosci w sytuacji gdy typ wymachuje nozem czy jest kilku napastników akurat oni biora pod uwage tą jedna gdzie musza sie bronic i nie maja najmniejszych szans ;x

Batman 

Wysłany: 2011-06-04, 14:48   

BOR- Biuro Ochrony RZĄDU (!!!) (nie jednego człowieka) Jak mi wiadomo, to BOR jest raczej do zabezpieczenia terenu, ulic itp... Nie walczą nigdy, ich zadaniem jest używać broni i to nią się muszą posługiwać, bo nigdy jeden borowiec nie pójdzie sam na strzelca, biorąc pod uwagę zamach, bo to jest najbardziej prawdopodobne- użycie broni palnej, ewentualnie podłożenie ładunków wybuchowych, więc im akurat zazwyczaj nie przydają się sztuki walki mimo tego, że uczą ich tej krav magi czy innego czegoś, także to, że ich tego uczą, nie oznacza to, że jest im przydatne i najlepsze.

[ Dodano: 2011-06-04, 14:48 ]
Ten mój post jest trochę źle sformułowany, ale pisałem jak leciało, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ;-)

Luigi 

Wysłany: 2011-06-06, 10:19   

Batman napisał/a:
BOR- Biuro Ochrony RZĄDU (!!!) (nie jednego człowieka) Jak mi wiadomo, to BOR jest raczej do zabezpieczenia terenu, ulic itp... Nie walczą nigdy, ich zadaniem jest używać broni i to nią się muszą posługiwać, bo nigdy jeden borowiec nie pójdzie sam na strzelca, biorąc pod uwagę zamach, bo to jest najbardziej prawdopodobne- użycie broni palnej, ewentualnie podłożenie ładunków wybuchowych, więc im akurat zazwyczaj nie przydają się sztuki walki mimo tego, że uczą ich tej krav magi czy innego czegoś, także to, że ich tego uczą, nie oznacza to, że jest im przydatne i najlepsze.

Bladego pojęcia o tym nie masz chłopaku.

Nightmare napisał/a:
Jak to juz Boruta napisał w tamtym arcie ze z milionów mozliwosci w sytuacji gdy typ wymachuje nozem czy jest kilku napastników akurat oni biora pod uwage tą jedna gdzie musza sie bronic i nie maja najmniejszych szans ;x

To podaj mi inną możliwość proszę, lepszą jak uważasz. Tylko nie mów że uciekać bo o tym już pisałem.

[ Dodano: 2011-06-06, 10:26 ]
Mysza napisał: ""Nie bez powodu siły specjalne na całym świecie CIA FBI polski BOR jest nauczany tym systemem." To wcale nie jest taki dobry argument jak Ci się wydaje, jak ktoś tu już napisał te służby maja dobrze strzelać itd. :D (podobała mi się ta przekmina :D) a walka ma być sprowadzona do skutecznego minimum, nie uczą ich karate bo to by było po prostu nie wydajne. "

Mysza te służby mają nie tylko dobrze strzelać. To jest oddzielne szkolenie xD. Jak sobie wyobrażasz strzelanie w samolocie albo pociągu np. gdzie są cywile xD. Widze że wiesz o tym tyle co Batman. Czyli nic.

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-06-06, 10:34   

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-06-06, 12:15   

Luigi napisał/a:
ALE NIE ZAWZE MOŻNA UCIEKAC!!! I co wtedy

Przeczytaj sobie kłamstwo nr 3: http://forum.fight-club.p...ozem-vt1481.htm
Cytat:
To powiedz mi w takim razie jakiej obrony przed nożem uczą w MMA?

MMA to formuła walki wręcz.
Cytat:
Albo jakiego zachowania uczą w MMA kiedy idziesz z dzieczyną, która jest na obcasach i ktoś atakuje cię nożem ?

Jeszcze raz. MMA to formuła walki.
Cytat:
Tak się składa że znam osobiście człowieka, który przeżył atak nożem był pocięty ale te techniki z których tak się naśmiewacie uratowały mu życie.

Tak sie składa, że mój asystent był atakowany nożem. Ja tulipanem. Obaj sobie poradziliśmy co niczego nie zmienia.
Cytat:
Nie bez powodu siły specjalne na całym świecie CIA FBI polski BOR jest nauczany tym systemem. Bo jest cholernie skuteczny. Zakwestionujesz to?

Koordynatorem szkolenia walki wręcz dla FBI jest mój nauczyciel Roy Harris. Z Kravatem nie ma nic wspólnego.
Siły specjalne na świecie ćwicza rózne rzeczy. Rosyjskie przykładowo Sambo, amerykańskie głownie Bjj. Co zreszta nie ma nic do rzeczy, bo to co ćwicza żołnierze, policjanci, czy szpiedzy nie jest żadnym wyznacznikiem. Chyba że kompetencji decydentów.
Cytat:
A więc dlaczego tych słóżb nie uczy się Karate?

Karate też. Grom szkolił niezyjący już Leszek Drewniak, jden z prekursorów Shotokan w Polsce. Służby specjalne jednego z krajów arabskich (bodajże Zjednoczonych Emiratów)karateka, dopóki nie został pokonany w walce przez instruktora Bjj.
Cytat:
A MMA jest skupione na 1 przeciwniku i na ulicy jest malo skuteczne.

MMA jest testem klinicznym skutecznosci.
Cytat:
Mysza te służby mają nie tylko dobrze strzelać. To jest oddzielne szkolenie xD. Jak sobie wyobrażasz strzelanie w samolocie albo pociągu np. gdzie są cywile xD. Widze że wiesz o tym tyle co Batman. Czyli nic.

Niestety ale to Ty nie wiesz nic.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Luigi 

Wysłany: 2011-06-06, 13:42   

Boruta napisał/a:
Luigi napisał/a:
ALE NIE ZAWZE MOŻNA UCIEKAC!!! I co wtedy

Przeczytaj sobie kłamstwo nr 3: http://forum.fight-club.p...ozem-vt1481.htm
- nikt mi nie wmówi że podświadomie czy świadomie specjalnie doprowadze do takiej sytuacji zagrożenia. Chyba każdy woli takiej uniknąć. Ale wielu rzeczy w życiu unikamy a jednak się zdarzają ;P. To co koleś tu pisze to bzdura. Miałbym ryzykować życie swoje i bliskich żeby sobie coś udowodnić? Nie jestem wariatem.

Boruta napisał/a:
Tak sie składa, że mój asystent był atakowany nożem. Ja tulipanem. Obaj sobie poradziliśmy co niczego nie zmienia.
- i nie uciekaliście ? przecież tak trzeba robić! Przecież sam powiedziałeś że taka obrona to mit! nie pamiętasz?

Boruta napisał/a:
Cytat:
A MMA jest skupione na 1 przeciwniku i na ulicy jest malo skuteczne.

MMA jest testem klinicznym skutecznosci.
- no chyba to jest logiczne że ktoś kto trenuje walkę tylko z 1 przeciwnikiem jest słabiej przygotowany do walki z wieloma przeciwnikami na raz niż ten co trenuje walkę z wieloma przeciwnikami na raz. A da się to trenować.

Boruta napisał/a:
Niestety ale to Ty nie wiesz nic.
-tak się składa że dużo o tym wiem ;P Nie powiesz mi że trenuje się ich tylko w walce z użyciem broni palnej bo to kompletna bzdura!!

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-06-06, 14:10   

Luigi napisał/a:
nikt mi nie wmówi że podświadomie czy świadomie specjalnie doprowadze do takiej sytuacji zagrożenia.

Jak zdasz mature to idź na psychologię. Tam Ci to wytłumaczą.
Cytat:
i nie uciekaliście ? przecież tak trzeba robić! Przecież sam powiedziałeś że taka obrona to mit! nie pamiętasz?

Tak to mit. I nie bierz przykładu z tych co źle robią.
Cytat:
no chyba to jest logiczne że ktoś kto trenuje walkę tylko z 1 przeciwnikiem jest słabiej przygotowany do walki z wieloma przeciwnikami na raz niż ten co trenuje walkę z wieloma przeciwnikami na raz. A da się to trenować.

Nie. Nie da. Kłamstwo. Ten kto trenuje bzdury nie jest przygotowany do żadnej walki.
Cytat:
tak się składa że dużo o tym wiem

Kłamstwo powtórzone sto razy staje sie prawdą tylko u Goebelsa i Urbana.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Luigi 

Wysłany: 2011-06-06, 14:40   

Pierwsze ostrzezenie za obrażanie dyskutanta. Za kolejne bajko czego to nie robiłeś, gdzie nie dostałeś, z czego nie zrezygnowałeś będą kolejne.
Moderator

Batman 

Wysłany: 2011-06-06, 18:59   

Luigi napisał/a:
Bladego pojęcia o tym nie masz chłopaku.
Bardzo mało o tym wiem, tym bardziej o ich szkoleniu, ale jak zawsze starałem się brać to na logikę, bo gdybym to ja miał nimi kierować i ich szkolić, to największą wagę przykładałbym do pracy zespołowej, organizajci, strzelania i innych ważniejszych rzeczy niż walki wręcz. Ty raczej też nie masz o ty większego pojęcia, no chyba, że jesteś borowcem, coś w tym kierunku studiujesz (jeżeli skończyłeś szkołę (UCZCIWIE!) ), tylko nie mów mi, że trenujesz krav magę :lol:

Luigi 

Wysłany: 2011-06-07, 08:53   

Nie, borowcem nie jestem. Poza tym, że to o czym była mowa jest wiedzą ogólnodostępną to bywam na seminariach z ludźmi, którzy zajmują się szkoleniem takich jednostek. I to co mówie było mi wcześniej przez nich przekazane. Acha i trenuję KravMagę

Odpowiedz do tematu