Tak ale capoeira jest bardziej walka pokazawa i tak samo jak w tkd niestety nie ma dzwigni i rzutow
Nie kumam, po co ci jakieś salta? Czym ty żyjesz? Jetixem? Cartoon Network? A może tekkenem jak napisał Telesik. Capoeira to walka pokazowa, a salta to niby co? Realna walka? Idź po prostu na MMA a nie wymyślaj.
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 479 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2009-11-06, 10:49
niechce zasmiecac forum krótkimi tematami wiec podepnę się pod ten
Studiuję w Krk w liceum trenowałem kickboxing i kyokushin
obecnie chce kontynuować treningi
Problem w tym ze mam czas góra na 3xw tygodniu a w pobliżu miasteczka studenckiego jest dużo fajnych klubów
Raczadam(MT i od niedawna BJJ)
Kyokushin w krakowski klubie karate
Kickboxing w VII LO <prowadzi koleś z WAKO>
Judo na Wiśle<sekcja azs agh>
BJJ w grapplingu
moglibyście coś poradzić? Nie mam ulubionego stylu chce jedynie aby był skuteczny a trener był wymagający < po treningach kyokushin w leżajsku byłem zajechany kondycyjnie a po treningu kyok. w krk tylko zmeczony :/ >
Czekam na Odp.
djmati90, mówisz, że w u shihana trzymają niezbyt poziom? na forum kyokushin mówią co innego. Piszę, bo prawdopodobnie od przyszłego roku szkolnego też będę studiował w krk, i nie wiem co będzie lepsze, a podejrzewam, że nie będę miał czasu na 2 sw. Btw, co polecalibyście w Krakowie? Judo czy BJJ? Ktoś się wypowiadał kiedyś, że kluby Judo przy AWFach trzymają wysoki poziom. Mi w sumie zależałoby bardziej na rzutach i podcięciach, niż w walce w parterze.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-11-07, 20:18
djmati90 napisał/a:
z tym zdaniem że niemam ulubionej s.w to może się zagalopowałem.
Moim ideałem byłby muay thai z rzutami i ograniczoną walką w parterze
To jedz na zawody MMA w kategorii C xD
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 479 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2009-11-07, 20:30
Przemo to była moja subiektywna ocena.
Ja oceniam średnio
Być może duże znaczenie ma to że uczęszczam do grupy średniozaawansowanej
KomarGrchw który klub mogłby mnie podtakie zawody przygotowac?
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-11-07, 20:40
djmati90 napisał/a:
Przemo to była moja subiektywna ocena.
Ja oceniam średnio
Być może duże znaczenie ma to że uczęszczam do grupy średniozaawansowanej
KomarGrchw który klub mogłby mnie podtakie zawody przygotowac?
No tak to jest klasa dla początkujących zawodników startujących w formule MMA.
Wysłany: 2009-11-20, 22:20
mam jeszcze jedno pytanie
otóż zdecydowałem się na MT i Judo na wiśle
plan będzie taki
Pon-MT
Wt-Siłka lub Judo lub luzz
Sroda-MT
Czw-Judo
Piąt-MT lub dzien wolny zależy od sytuacji na studiach
Sobota-Siłownia
Niedziela-luzz
Problem w tym że dzien po treningu judo jestem padnięty. Dobra dieta powinna poprawic sytuacje? Czy moze zmniejszyc liczbe treningów?