Zaczynalem od zapasow cwiczylem 2 lata, po czym boks ok pol roku pozniej wciagnelem sie w KickBoxing z czego po roku zabralem sie za MT i tak przez 3 lata to ciagne. Teraz chce zaczac cos typu BJJ bo ostatnio parter szlifuje.
Ja trenuje BJJ Boks I Vale Tudo. A dlaczego ?? Chce być dobry i w stójce i w parterze. Nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Zawsze musisz być przygotowany na lepszego od siebie.
Witam też myśle zaczać trenować Boks lub MT jestem z krakówa będe wdzieczny za polecenie jakiś dobrych klubów z BD trenerami bo jak sie naczytałem w tym temacie to wole skorzystać z rady kogoś kto sie orientuje niż pojść byle gdzie gdzie strace tylko czas i sie bede 3 razy dłużej uczył.
No to fakt o Wiśle zawsze się słyszało i będzie to chyba dobry wybór co do MT to Raczdam jest niedaleko Wisły tak że narazie za mna przemawiaja te 2 miejsca. Bo w tych klubach z tego co patrzyłem to niema ani boksu ani MT :
Zacząłem od Aikido i była to straszna pomyłka, chodziłem na to pół roku.
Zupełnie nic się nie nauczyłem, jedyne wspomnienia to zła atmosfera.
Na razie jestem w czasie Krav Maga i jestem bardzo zadowolony.
Na pewno będę na nim jechał aż do czarnego pasa, potem myślę nad 3 stylami walki:
- Muay Thai
- BJJ
- Wing Tsun
Jak na razie to chyba wybiorę to trzecie, ale cóż życie pokaże do czarnego pasa mi jeszcze trochę zostało.
Możliwe, że zacznę trenować 2 sztuki walki na raz, ale zobaczymy czas pokaże.
Tak po za tym ze wcześniejszych postów wynika, że dla was KM jest kiepskie ?
Możecie jakoś uzasadnić swoje wypowiedzi argumentami ?
Golec: Kravka jest dobra jako uzupełnienie innej SW, sama w sobie jest kiepskim pomysłem, bo sporej części technik tam nauczanych nie możesz trenować z pełną siłą i podczas sparingów, co odbija się na ich skuteczności (poczytaj o paradoksie Kano). Są szkoły kravki, gdzie sparingi wyglądają jak na treningach mma, a dłubanie w oczach jest dodatkiem - tam może się nauczysz bić, w przeciwnym wypadku - nie
czupa
Wysłany: 2009-08-27, 21:07
Witam! Możecie polecić jakąś dobrą szkołę w Warszawie? Interesuje mnie KB/MT i BJJ
czupa
Wysłany: 2009-08-27, 21:35
A możecie powiedzieć coś o tym : http://akademia-walki.waw...49&redirected=1 ??Najbardziej by mi pasowało jeżeli chodzi o dojazd i cenowo też przyzwoicie wypada, ale chciałbym zasięgnąć rady bardziej doświadczonych w temacie ludzi.I mają MT i BJJ które na jednym karnecie można trenować