KB chociaz w sumie podstawowe techniki MT rowniez zostaly mi przekazane... dlaczego? bo w zapasach w miare sobie radziłem, natomaist zawsze chciałem byc lepszym uderzaczem i moje marzneie sie spelnilo. w przyszlosci mam zamiar jeszcze cos porobic w parterze ale jak narazie jestem zadowolony z tego co robie apropo skutecznosc danego stylu zalezy ponoc od fightera, dlatego jeden z pierwszych postow w tym temacie mi sie nie spodobal, bo nie jeden zawodnik UFC prezentujacy styl uderzany rozwalilby tego ktory markuje styl chwytany ;)
Moja sztuka to Muai Thai.ćwiczę ja od 16 roku życia i niezałuje niczego że ją wybrałem. Teraz już tylko udoskonalam swoje kombinacje i niepotrafie żyć bez tego...
Żart Było jeszcze Aikido i TKD, ale jakoś tak Karate przypadło mi do gustu. Chociaż jakby była okazja, poszedłbym tez na Judo - takie rzucanie kimś o mate to musi być dopiero zabawa
ja wybrałem tai-jitsu, a możecie mówić nawet ju-jitsu [mój sensej uczy t-j oraz j-j]
dlaczego właśnie t-j
po pierwsze musiałem jakiś sport uprawiać oprócz biegania [piłka nożna jednak odpadła, TKD byłem chyba w 4 club'ach, i nic, za daleki dojazad i godziny nie pasowały]
po drugie, właśnie przypadkiem natrafiłem na t-j, mój znajomy zaproponował mi i mnie podwiózł, na szczęście akurat nie było na drugim końcu miasta i to jest +
po trzecie, lubię style chwytane, uderzane i walkę w parterze, no i niby takie skomplikowane/łączone dźwignie i niby w realu na nic [ale lubię to]
po czwarte, na t-j jest ćwiczony każdy element, w parterze, w stójce itp...po prostu dobre treningi
po piąte, żaden trening w mieście nie trwał z 2h
po szóste, lubię Japonię i japońskie słowa
A raczej ze słownika z netu byłem już tam, ale jakbyście poczytali wyżej to było napisane, że nie jest pewien niektórych słow i np "ja" jest "watashi wa" po Japońsku a w tym słowniku jest podane "watashi"