Amadi Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 691
Wysłany: 2008-09-22, 10:35
Mój wybór - boks.
Najpierw interesowałem się stylami w których mógłbym walczyć za pomocą nóg więc zapisałem sie na KB jednak szybko zrezygnowałem z powodu słabych i niedoświadczonych trenerów. W tym czasie właśnie powstawała w mieście sekcja bokserska i postanowiłem sie przejść i zobaczyć. Bardzo mi sie spodobało, praca w profesjonalnych warunkach i ze świetnymi trenerami dodała mi chęci i przez te pół roku treningu bardzo sie zmieniłem pod względem charakteru. Nabrałem dobrej kondycji, siły, wytrzymałości i oczywiście techniki, czuje sie w tym dobry i mam zamiar ćwiczyć boks długo i odnosić w tym sporcie sukcesy
Mam mały problem, ktory postaram sie jakos opisac w tym temacie Mam 190cm, waże okolo 85kg(wiem, wiem troche zamalo). Przez kilkanascie ostatnich miesięcy ćwiczyłem na siłowni, nie stosowalem jakiegos specjalnego cyklu z suplementami. Dodam, ze mam bardzo szybka przemiane materii i cięzko jest mi zbierać kilogramy Ostatnimi czasy zacząlem trenować Muay Thai, 3 razy w tygodniu po 1,5 h. Wraz z rozpoczęciem roku akademickiego, tj od pazdziernika wznawiam treningi na silowni, ale juz nie takiej z prawdziwego zdarzenia tylko na uczelni. Mam pare pytan:
1. Na treningach Muay Thai jak wiadomo jest niezły wycisk itp Interesuje sie zakupem jakichs supli dodajacych energii i stad moje pytanie, co polecacie. Chodzi mi glownie o to aby zwiekszyc wytrzymałosc itp
2. Jak juz wspomniałem od pazdziernika wracam na siłownię. Warto dodac, ze "bardziej" nastawiam sie na efekty w Muay Thai niz siłowni, co nieznaczy, ze na siłce bede sie opierdzielał Treningiem na siłowni chce po prostu miec wiecej pary i przybrac troche na masie. I tu tez moje pytanie jakie suplementy polecilibyscie kupic, aby jakos osiagnac zamierzany efekt. Zdaje sobie sprawe z tego, ze bedzie ciezko i troche sie obawiam, zeby takim wysilkiem nie tracic na masie, bo jednak treningi na siłowni i muay thai są meczące.
Prosze rowniez o jakies wskazówki jak pogodzic te obie sprawy, jak ćwiczyć itp Pozdrawiam!
Amadi Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 691
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 55 Skąd: Polska
Wysłany: 2008-09-22, 12:40 RE:
untouchable88 napisał/a:
Mam mały problem, ktory postaram sie jakos opisac w tym temacie Mam 190cm, waże okolo 85kg(wiem, wiem troche zamalo). Przez kilkanascie ostatnich miesięcy ćwiczyłem na siłowni, nie stosowalem jakiegos specjalnego cyklu z suplementami. Dodam, ze mam bardzo szybka przemiane materii i cięzko jest mi zbierać kilogramy Ostatnimi czasy zacząlem trenować Muay Thai, 3 razy w tygodniu po 1,5 h. Wraz z rozpoczęciem roku akademickiego, tj od pazdziernika wznawiam treningi na silowni, ale juz nie takiej z prawdziwego zdarzenia tylko na uczelni. Mam pare pytan:
1. Na treningach Muay Thai jak wiadomo jest niezły wycisk itp Interesuje sie zakupem jakichs supli dodajacych energii i stad moje pytanie, co polecacie. Chodzi mi glownie o to aby zwiekszyc wytrzymałosc itp
2. Jak juz wspomniałem od pazdziernika wracam na siłownię. Warto dodac, ze "bardziej" nastawiam sie na efekty w Muay Thai niz siłowni, co nieznaczy, ze na siłce bede sie opierdzielał Treningiem na siłowni chce po prostu miec wiecej pary i przybrac troche na masie. I tu tez moje pytanie jakie suplementy polecilibyscie kupic, aby jakos osiagnac zamierzany efekt. Zdaje sobie sprawe z tego, ze bedzie ciezko i troche sie obawiam, zeby takim wysilkiem nie tracic na masie, bo jednak treningi na siłowni i muay thai są meczące.
Prosze rowniez o jakies wskazówki jak pogodzic te obie sprawy, jak ćwiczyć itp Pozdrawiam!
untouchable88, wydaje mi się, że nie tutaj napisałeś ten post. 'Siłownia, Odżywanianie, Suplemacja' tam szukaj.. ;)
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2008-09-24, 17:34
Ja trenowałem dosyć długo Karate, Teraz trenuję Kick Boxing, wybrałem KB bo byłem w otoczeniu ludzi trenujęcych KB, z mojego i ich doświadczeń wywnioskowałem, że to KB jest jedną z najlepszych sztuk walki(w szczególności na ulicę) Myślałem także o muay thai, ale wolę dobrze opanowac podstawowe kopniaki i ciosy niż dokłada kolana i łokcie. Lepiej trenowa w klubie KB który cieszy się dobrą sławą i skutecznością, niż w jakimś tam klubie Thai boxingu, oczywiście co innego jak klub taja jest równie dobry ;p.
Stójka mi w zupełności wystarcza.(wolę znokautować niż złamać rękę czy dusić) Ale coraz częściej zastanawiam się nad BJJ lub sambo , ale z drugiej strony nie chcę opuszczać KB . a czasu zbytnio nie mam , i z kasa terz trudno