Wysłany: 2010-03-01, 09:29 Jaki kupić worek treningowy ?? help
Siemasz wszystkim ;]
Mam pytanko odnosnie kupna worka treningowego. Zapisalem sie na Karate Shinkyokushinkai i musze sie docwiczyc w kopnieciach i ciosach. widzialem na allegro to chodza tam po 80 zl ale takie male. jak radzicie czy lepiej zainwestowac w woreczek ?? bo tez do tego rekawice dochadza, wiec spore koszta beda. za odp wielkie THX
Myślę że jeżeli trenujesz karate to nie potrzebujesz zbyt wielkiego worka ponieważ w karate raczej nie chodzi o siłę, lecz szybkość i technikę ;)
Shinkyokushin jest odłamem Kyokushin Karate, i jest to pełnokontaktowa sztuka walki. Dlaczego więc miałby nie potrzebować "zbyt wielkiego worka"?
2.W jakiej SW nie chodzi o technikę czy szybkość, lecz o siłę? W każdej technika jest równie ważna, z tym, że w niektórych lepiej być przy okazji silnym (np. zapasy).
Nie polecam worków "10DAN" oraz tych od użytkownika hs2. Worki to niezła tandeta a ja przez tego allegrowicza zostałem wydymany na ponad 100zł. Pozdro