Wysłany: 2008-11-11, 21:32 kontuzja podczas sparingu
takie pytanko mam.na sparingu kolega zlamal mi kosc oczodolu,teraz jestem jakies 3 tyg po operacji.wsadzili mi tam na dno jakas plytke.moze ktos wie kiedy bede mogl znow zaczac sparingi bez obaw o ponowna kontuzje tego miejsa.?
Bella Pomogła: 1 raz Wiek: 36 Dołączyła: 27 Sty 2009 Posty: 126 Skąd: New York
Wysłany: 2009-05-20, 05:45
Potem uwazaj na to miejsce. Zawsze juz bedzie slabsze. Czy ta plytke to masz na stale? Bo jak tak to nosisz cialo obce w twarzy. Przy uderzeniu w to miejsce moze sie przesunac. malo tego wbic w oko lub dalej w twarzoczaszke. W najgorszym wypadku pojdzie glebiej do mozgu i moze cie zabic. Porozmawiaj z lekarzem nie tylko kiedy bedziesz mogl zaczac trenowac ale czy bedziesz mogl przyjmowac ciosy w to miejsce w przyszlosci. Kosc zrasta sie 3 miesiace, ale jast jeszcze slaba do 6 miesiecy po zlamaniu.
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-05-20, 14:33
Bella napisał/a:
Kosc zrasta sie 3 miesiace, ale jast jeszcze slaba do 6 miesiecy po zlamaniu.
Tzn. że np. miałem nos złamany w lutym,a teraz jest maj i dopiero teraz mi się zrosła?Nie miałem nastawianego...Czyli jeszcze 3 miesiące nie będzie do końca zregenerowała?
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC