Ja mam złamaną 1... jakieś 1/3 zęba po popychaniu sie na huśtawce którego nie polecam innym. Do dentysty musisz iść bo jeżeli nie da ci plomby to ząb łatwo będzie sie kruszył dalej i będzie bardziej narażony na działanie próchnicy nie wspominając już o bólu podczas jedzenia
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Mam, od kolana ;D
Prywatnie najlepiej to zrobic. Zabulisz troszke, ale bedzie ok. Mi robili 2x, dorabiali go jakby, ale stracilem obydwa przy obiedzie, w roznych odstepach czasu. Teraz jest ukruszony i co :D a to 1 na dole :) no trudno...
No pewnie że najlepiej prywatnie. Ja byłem prywatnie i już mi sie z 4 lata trzyma a jeszcze nie miałem korony zakładanej bo dopiero w wieku 18 lat można założyć.
Sunrise a pochwal sie co zrobiłeś
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
na treningu...albo to moja byla glupota ze nie zalozylem szczęki albo koles sie za bardzo wczul w klimat ulicy xD tyle ze to byl najlepszy gostek odemnie z treningow
No widzisz :) Bezpieczenstwo to podstawa i teraz dupa. Ja jeszcze mam tego pecha, ze jest on do tylu odchylony pod katem jakies 30 stopni, moze wiecej i reszta mi grubo najezdza na to miejsce :D 2 obok niego sa tak /\/ :D
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2009-05-29, 21:25
ja mialem 1 gorna. po jakims czasie szkliwo sie "zagoiło" i jest OK <nie wspominajac o minimanej roznicy w dlugosci zebow>, ale do czasu zanim wszystko doszlo do normy to byla masakra kanapki kroilem na kawalki 2x2cm, bo normalnie ugryzc nie moglem a ból jak cholera
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
wiem coś o tym panowie bo miałem wykruszoną 1 dolną i poszedłem z tym do stomatologa i mam zrobioną i powiem, że jest dobrze i twardo się trzyma wtedy za nadlanie kawałka zęba zapłaciłem 70zł a to była może 1/4 jedynki.
Jak mi wypadła to jak kolega wyżej kanapki w małe kawałki i picie przez słomkę bo bolało jak chol**** ale teraz jest git.
_________________ Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie - Bruce Lee
Ja miałem dwa leczenia kanałowe stówa za dobrą plombę i się trzyma bardzo długo. Pierwszy ząb mnie męczył z rok zanim poszedłem do dentysty a ten dentysta był taki że mi wyleczył zęba w 3 wizytach w odstępach kilku tygodniowych i przez cały ten czas bolało ale drugi ząb zmieniłem dentysty i wszystko gładko poszło.