Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Nauka muay thai on-line ?
Autor Wiadomość
WeRs 
http://maxxx.pl.tl

Wysłany: 2007-08-25, 11:17   

czyli tak stawiasz sprawe kilka moich popowiedzi

1. low kick mozesz kopnac na 3 sposoby
a) kopnac w wenetrzna czesc uda
b) kopnac zewnetrzna czesc uda
c)kopnac w dwie nogi

na zewnetrznej czesci uda znajduja sie 2 sploty miesci tuz nad kolanem i tuz pod biodrem cholernie boli w tych miejcach nas zawsze ucza ze jak juz siadzie raz warto poprawic 2gi :D

wysoki1908

Wysłany: 2007-10-14, 10:16   MT

Mam pytanie czy jakbym się zaczął uczyć MT przez neta to coś z tego bym wyniósł czy nie???

Tycho
Administrator

Wysłany: 2007-10-14, 10:32   

"Coś" byś wyniósł ale pod warunkiem ze znasz już podstawy i nie wyrobisz sobie złych nawyków, ale generalnie miesiąc treningu pod okiem dobrego trenera da ci więcej niż obejrzenie wszystkich filmów instruktażowych.. z "szkoleniówek" można sobie przyswoić jakieś nowe ciekawe techniki oraz kombinacje ale siły, kondycji, celności, wyczucia dystansu i wielu innych aspektów poza sala treningową raczej nie da sie wyrobić (no chyba ze jakiś wybitny przypadek połączenia talentu i determinacji)

wysoki1908

Wysłany: 2007-10-14, 11:19   

Tylko mam ten problem że najbliższe miesjce z treningami znajduje sie 50km od mojeo miejsca zamieszkania. Chodziłem pół roku na judo może coś mi to pomoże ;] Spróbować zawsze można.

Miki 

Wysłany: 2008-02-11, 16:35   

Ogólnie rzecz biorąc nauka jakiejkolwiek sztuki walki z filmików umieszczonych w necie tudzież płyt DVD albo kaset nie jest najlepszym pomysłem.
Jak już na początku jeden z użytkowników napisał, można nabrać złych nawyków i nabawić się nieciekawych kontuzji.

A do tego, nauka ta nie da wymaganych efektów. Sam siebie nie jesteś w stanie kontrolować w takim stopniu, jak kontroluje Ciebie trener na zajęciach.

Pozdr :-)

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-02-11, 19:44   

najlepsze treningi są z trenerem,bo z kasety mozna tylko sobie pooglądac.. :roll:

MiSieK 

Wysłany: 2008-02-11, 20:12   

Lepszy ryc niż nic :)

Poza tym ja wychodzę z założenia, ze KTOS KIEDYS SAM musiał wymyslec sztukę walki. Wiec ja także sam,a nawet z pomocą filmików instruktażowych mogę sie czegoś nauczyc.

Mi podstawy pokazał kolega. A niektóre SW (jesli zna się podstawy) można trenować samemu.

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-02-11, 21:03   

MiSieK napisał/a:
Lepszy ryc niż nic :)

Poza tym ja wychodzę z założenia, ze KTOS KIEDYS SAM musiał wymyslec sztukę walki. Wiec ja także sam,a nawet z pomocą filmików instruktażowych mogę sie czegoś nauczyc.

Mi podstawy pokazał kolega. A niektóre SW (jesli zna się podstawy) można trenować samemu.

tak,lepsze nic niz rydzyk 8-)
ale jakbym miał mozliwosc to z trenerem to najlepiej..
ajak nie ma mozliwosci,to lepiej niech ktos kto trenował lub trenuje ..
pokaże..

MiSieK 

Wysłany: 2008-02-21, 14:50   

Dzisiaj oglądałem ciekawy wywiad z Przemysławem Saletą. Opowiadał w nim o tym, że zdobywając tytuł zawodowego mistrza Europy w boksie nie miał ani trenera, ani menadzera, ani promotora - zrobił to na własną rekę.

Ćwicząc wczesniej kickboxing miał trenerów, był nawet w Stanach i miał okazje cwiczyc pod okiem trenera Muhamed'a Ali'ego, ale zaczynając przygodę europejskim z boksem trenował (2,5 roku) samodzielnie.

KaMaSx 

Wysłany: 2008-02-21, 19:52   

wiadomo, jest paru takich, co sie sami czegos naucza, przykladem jest Marcin Rozalski, ale wiadomo ze takich ludzi jest mało ;-)

MiSieK 

Wysłany: 2008-02-21, 20:02   

No własnie, on tez uczył sie z filmików instruktażowych. Własnie czytam jego wywiad i skopiuje zdanie:
Cytat:
Jeśli ktoś chce trenować MUAY-THAI zawodowo, na tą chwilę warunków do tego w Polsce nie ma. Jeśli natomiast do rekreacyjnego uprawniania tej sztuki walki, super warunków nie potrzeba.

punchundkick 

Wysłany: 2008-03-18, 16:11   

Ja też uważam, że filmy instruktażowe są przydatne i można dużo się z nich nauczyć. Do nauki nie koniecznie potrzeba trenera, pieniędzy i siłowni. Wszystko to da się zastąpić filmami instruktażowymi, kumplem i podwórkiem. No ale nie twierdze, że jest to lepsza metoda niż trening pod okiem specjalistów.

lukasz92 

Wysłany: 2008-03-20, 09:25   da sie nauczyć

Oglądając filmy instruktażowe da się nauczyć różnych uderzeń i kombinacji ciosów przykładem jestem ja nigdy nie chodziłem na żadną sztukę walki a umiem dużo ciosów z różnych sztuk walki dla chcącego nic trudnego ;-)

Horus 
Muay Thai

Wysłany: 2008-03-20, 09:51   

lukasz92 pójdź do jakiegokolwiek trenera, który naucza tego, co ty ćwiczysz w domu. Jestem pewien, że znajdzie sporo rzeczy, do których możnaby się przyczepić.

Noah3 

Wysłany: 2008-03-20, 18:35   

Moim zdaniem da sie nauczyć z filmików instruktażowych jakiej kol wiek sztuki walki tylko jest jeden kłopot byś musiał mieć jakieś doświadczenie w tych sprawach ja np jak zaczynałem swoją historie z MT ćwiczyłem samo obronę,zapasy,box i myślę ze ktoś jeżeli ma pojęcie o sztuce walki jest twardy wie że dałby rade ma do tego jakie kol wiek możliwości chociaż by partnera worek treningowy czy podobne rzeczy owszem da rade ale w większym stopniu będzie musiał poświęcać na to kupę czasu.

Odpowiedz do tematu