Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-06-23, 19:23
1) Pisownia
2) Co bys nie trenowal, nigdy nie ma pewnosci, ze treningi zrobia z ciebie "fajtera" - to jest zalezne od wielu czynnikow. Przejdz sie do roznych klubow, wybierz co ci pasuje i trenuj, a efekty przyjda z czasem.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Jest jakaś sztuka walki skuteczna na ulice ? oO pierwsze słyszę.
Dobrze wiesz o co mi chodziło, jeżeli nie, to poszukaj tematów na ten temat i poczytaj, będziesz wiedział.
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2010-06-23, 20:16
Batman napisał/a:
Dobrze wiesz o co mi chodziło,
Nie wiem,dlatego dałem znaki zapytania ;)
Cytat:
jeżeli nie, to poszukaj tematów na ten temat i poczytaj, będziesz wiedział.
Nie rozumiem czy w twoim poście jest jakiś ukryty sens ?
Cytat:
czytałem o sztukach walki że mimo tego że znasz idealnie chociaż jedną sztukę walki to i tak nie zrobi z ciebie jakiegoś "fajtera". Mi generalnie chodzi o to żeby zacząć coś w końcu robić i w razie czego nie dać sobie na szczelać w gębe :)
Po 1 co dla Ciebie znaczy słowo "fajter".
Po 2 jeśli będziesz trenował sztuki walki pod odpowiednim okiem trenera,to maleje szansa dostania w gębę.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
Cytat:
jeżeli nie, to poszukaj tematów na ten temat i poczytaj, będziesz wiedział.
Nie rozumiem czy w twoim poście jest jakiś ukryty sens ?
Majkel napisał/a:
Po 2 jeśli będziesz trenował sztuki walki pod odpowiednim okiem trenera,to maleje szansa dostania w gębę.
Mniej więcej o to mi chodziło, przez sztuki walki 1 vs 1 masz zupełnie większe szanse na zwycięstwo, bo znasz techniki, których uliczny fighter nie będzie się spodziewał.
jeśli chodzi o słowo "fajter" to dla mnie gościu który jak się bije to się nie boji a przy tym wie jak sie bić i zna różne techniki.Ja chce po prostu ćwiczyć coś i być w tym dobry
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 480 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2010-06-23, 23:17
Majkel napisał/a:
Batman napisał/a:
że jest skuteczna naulicę
Jest jakaś sztuka walki skuteczna na ulice ? oO pierwsze słyszę.
kolega trenował karate kyokushin. Rozdawał zaproszenia do jednej z ulic blisko rynku, podbiło do niego 2 drechów jeden wytrącił mu zaproszenia i powiedział żeby uważał na to mój kolega zorganizował mu forum dyskusyjne z kopnięciem frontalnym na brzuch i sierpem na wątrobe ten drugi od razu: ej spokojnie kolega za dużo wypił.
Trening sztuki walki jest jak liczenie granicy funkcji. Zbliża się do niej (do perfekcyjnego opanowania sztuki walki) ale raczej się do niego nie zbliży.
Jedne style są bardziej realne inne mniej (mój post na początku wywodu)
Ale co mi byście zaproponowali za sztuke walki która jest bliska temu co się może wydarzyć na ulicy czy też w "ciemnej uliczce" :D która da mi trochę pewności i pomoże w takiej sytuacji!
Wszystko zależy kto stanie na przeciwko Ciebie na ulicy, jeden czy może trzech? Może któryś będzie miał nóż? a może będzie ważyl 120kg a Ty 70. I nie ważne jakie pokręcone sporty się trenuje, zawsze można trafić na ulicy na jakiegoś wariata. Obojętne co byś nie ćwiczył na pewno będziesz bardziej pewny siebie ćwicząc jakikolwiek sport walki niż zupełnie nic. I poprawi to Twoją wydolność i kondycje jakby trzeba było biec na przełaj i uciekać przed jakąś niegrzeczną grupą np. kibicow z innego klubu.
_________________ "Wszystko zdobywam, wszystko tracę wiecznie spóźniając się i goniąc..."
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 480 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2010-06-24, 00:40
wladzio15 napisał/a:
Ale co mi byście zaproponowali za sztuke walki która jest bliska temu co się może wydarzyć na ulicy czy też w "ciemnej uliczce" :D która da mi trochę pewności i pomoże w takiej sytuacji!
Pewności doda Ci każda kontaktowa konkurecja (nawet rugby)
Na ulicy są możliwe różne scenariusze jeśli kolo Cie zlapie to umiejętności grapplerskie na pewno Ci pomogą jesli ma nóż to ratuje Cię escrima + pałka teleskopowa jeśli spotkasz typa który szuka zaczepki to muay thai, kickboxing, boks....(wypisywałem)
idź na Mt (sam trenuje to polecam) albo idź do
Berserkesr Team Szczecin
Linke Gold Team Szczecin
oni dobrze stoją jeżeli chodzi o poziom mma w Polsce. A najlepiej do samoobrony przygotuje Cię trening przekrojowy.
Przejdź się po kilku sekcjach i dopiero wtedy zdecyduj. Czy nie jest za późno? Pewnie że jest najlepiej połoz się w rowie na cmentarzu i czekaj na śmierć xD A tak na serio to śmigaj na treningi a zobaczysz że będziesz cały zadowolony i zaglądaj tutaj to motywacja Ci nie spadnie:) Pozdro
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy