Wiec tak.. moj problem polega na tym ze nie umiem sie bic ;( gdy pierwszy raz sie bilem(solowka)dostalem lomot przy wszystkich bylo to strasze upokorzenie .. chce sie umiec bic (niestety finanse nie pozwalaja mi na jakies trening sztuk walki) i nie chce juz byc upokorzony.. chce wkoncu wygrac .. prosze o pomoc !
ale jak z takiego upokorzenia mozna sie odbudowac?.. teraz bd sie bal sie stana co jakiej kolwiek bujki bo bede sie bal ze przegram .. nie chce miec opini cipa ; (
Wysłany: 2009-09-17, 20:16
po prostu wiem jak to jest nie mieć pieniedzy ale widzę masz 16 lat odkładaj sobie kasę i dawaj na jakiś boks w domu pompki , brzuszki podstawa ja drązka nie miałem to do siebie na plac na trzepak szedłem się podciągać i teraz widzę nawet efekty wiec nie ma co wylewać zali ;) a cipy to są ci co nie maja zadnych ambicji by stac sie lepszym ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 31 Mar 2009 Posty: 75 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2009-09-18, 18:41
Właśnie jak dostałeś i się upokorzyłeś to masz to uczucie że nie masz nic do stracenia i to powinno trochę powstrzymać strach a co do umiejętności to zrób tak jak powiedzieli poprzednicy.pzdr.
_________________ "Jakie założenie masz
Proste - walczyć i wygrywać"
Wysłany: 2009-09-18, 20:07
jak nie masz pieniedzy możesz iść się pytać na ulotki albo poszukaj sobie jakaś prackę dorywczą (wiem jeszcze do tego szkoła)innym wyjściem jest tez poprosić trenera jakiegoś klubu do którego chcesz iść o to żeby rozwieszac np ulotki klubu w zamian za miesiąc trenowania ;) wiesz zawsze można spróbować najwyżej ci ktoś powie NIE ;) ja akurat mam ciężką chorobę kolan i mam długą przerwę cóż siłownia za droga to coś w domu pokminie :)
Na poczatku zacznij od pompek brzuszkow pobiegaj troche :) i poszukaj jakiejs szkolki bokserskiej w twojej okolicy one sa czasami darmowe albo w granicach 20zl Zycze sukcesow .