cześć
mam 21 lat i chciałbym zcząć uprawiać muay thay albo kick- box..., ale niewiem czy nie jestem za "stary". Wcześniej trenowałem piłkę nożną, zawsze ciągnęło mnie do sztuk walki. Słyszałem, że te dwie dyscypliny które wymienilem można się nauczyc w stosunkowo krótkim czasie.
z góry dziękuje za pomoc
idz na trening, 21 lat to wcale nie za duzo, jest wiele wazniejszych cech niz wiek, idz na oba treningi i wybierz ten ktory bedzie Ci sprawial wiecej frajdy
_________________ nie ważne skąd jesteśm-ważne gdzie idziemy
dziex za infi, i jeszzce 1 pytanie czym się różni ( W kilku zdaniach) MT od Kb?? Czy tylko tym że w tajskim boksie używa się kolan i łokci a w Kb nie. POzdro
Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 998 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-09-18, 14:08
w kb punktuja czyste trafienia nawet takie slabe w muay dostajesz punk dopiero jak trafisz czystko i wyzadzisz szkode przeciwnikowi jak trafisz czysto ale za slabo to nie ma puntu noi sa lokcie i kolana ale chyba w kb w jakiejs formule tez sa kolana ale wiesz w muay to specjalnosc
noi oczywiscie low kick moim zdaniem ten tajski ma duzo wieksza moc
_________________ WERS "Ból najlepszym nauczycielem ale nikt nieche byc jego uczniem"
w kb nie wiem ale w mt jest tego od ##### i jeszcze troche np lewy i prawy prosty/sierpowy/podbrodkowy/ciosy na korpus/low kicki/front kicki/hight kicki(nie wiem czy tak sie to pisze ale chodzi o kopniecia na glowe)/mnostwo technik uderzen lokciami i kolanami a kombinacji jest tyle ile mozliwych polaczen ciosow-to juz sam sobie policz
_________________ nie ważne skąd jesteśm-ważne gdzie idziemy