Witam, Chciałbym zapytać czy ktoś z okolic Kraków-Kielce, miałby ochotę na sparing. Ze swojej strony oferuję salę w której sparing może się odbyć, jak i dodatkowo (po zgodzie obu stron) nagranie video całej walki no i jakieś piwko po wszystkim ^^. Walka w obecności sędziego.
Trochę informacji o mnie:
Wiek 23 lata
Waga 90kg
Wzrost 186cm
Styl Walki: Capoeira (Staż 8lat)
Szukam osób które same trenują już trochę czasu (minimum 5lat), interesują mnie osoby które trenują inną sztukę walki niż ja.
Sparingami interesują się już od niecałych 2 lat na swoim koncie mam walkę przeciw
Zawodnikom:
Karate kyokushin - Zwycięstwo - przez K.O po 43sek.
Muay thai - Zwycięstwo - przez K.O po 1min. 13sek.
Boks - Zwycięstwo - przez poddanie po 4min 57sek.
BJJ - Porażka - przeciwnik był świetny w parterze, założył mi dźwignie i po walce. czas 2min 33sek
Krav maga- Zwycięstwo - Przeciwnik nabawił się kontuzji podczas walki 4min. 12sek.
Taekwondo - Porażka - przez K.O 2min 3 sek.
Bardzo chętnie sprawdzę się z osobą która trenuje inny styl niż w/w, ale i osoby które trenują takie same style są mile widziane. Osobą zainteresowanym jestem w stanie udzielić więcej informacji
viszor, Czy ja pisałem, że nie do przejścia?
Nightmare, Tak, chodzę sobie tak po forach i piszę głupoty, robie taką nową wersje Mortal Kombat.
Z87, Jesteś zainteresowany czy tylko napisałeś z nudów?
Reloz, witamy na forum
I też z chęcią zobaczyłbym Twoje filmiki, bo wyniki są nieco według mnie 'podkolorowane'
W jakim/jakich klubach ćwiczyłeś Capo?
Pozdrawiam
Może po prostu Reloz jest dobry w tym co robi a jego przeciwnicy byli średni. Najbardziej zainteresowała mnie wygrana z typem od Mt w tak krótkim czasie
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-07-28, 23:52
Reloz napisał/a:
viszor, Czy ja pisałem, że nie do przejścia?
Nightmare, Tak, chodzę sobie tak po forach i piszę głupoty, robie taką nową wersje Mortal Kombat.
Z87, Jesteś zainteresowany czy tylko napisałeś z nudów?
Chciałem tylko zweryfikować czy te walki się odbyły ;)
W jakiej formule walczyliście ?
To mit, rozpowszechniany przez osoby które nigdy nie miały styczności z capo~ wiadomo najwięcej gadają tacy co najmniej wiedzą. Przez pewien czas trenowałem Capo w Niemczech, była tam gruba osób która ćwiczyła tzw, czarną capoeira, jest ona bardzo okrojona pod względem "duchowym", a stawia bardzo mocno na walkę, nie brakuje w niej ciosów w splot słoneczny, tchawice czy nawet gałkę oczną. Jest to jednak odłam który mało mnie interesuję przez to że obdziera capoeira z piękna i tradycji.
przemoxD, Witam również, Trenowałem w Capoeira Camangula i Capoeira Nago.
Zabstyl, Co do zwycięstwa nad zawodnikiem MT zauważyłem,że zawodnicy ćwiczący inne style walki nie są przyzwyczajeni do serii kopnięć co w Capo jest standardem. Udało mi się go pokonać właśnie serią gdy chciał zrobić unik na lewo wpadł na obrotówkę.
Z87 Wrzucę filmiki jak tylko wrócę do domu, tj w środę w przyszłym tygodniu, filmiki trochę ważą więc wrzucę je na torrenta, to będzie jakieś 1.2gb
W formule MMA
Karate kyokushin - K.O. po dobrze wyprowadzonym kopnięciu "Rabo-de-Arraia" (ogon płaszczki) sztandarowe kopnięcie w Capoeira, tułów w kopnięciu idzie w dół, a noga leci piętą na twarz przeciwnika, kopnięcie obrotowe.
Muay thai- K.O. Zbicie kopnięcia frontalnego na bok po czym łokieć na twarz po obrocie.
Boks - To był człowiek góra, zablokował jakieś 30 kopnięć na swojej gardzie i wyglądał jakby nic się nie stało, w momencie gdy chciał mnie obalić, udało mi się założyć tesoura (nożyczki) obalenie polegające na założeniu nóg na pasie i tylnej stronie kolan przeciwnika, po czym goleń na twarz.
BJJ - Przeciwnik przechwycił moje kopnięcie, wywrócił mnie potem chwila walki w parterze, ale niestety szybko dostałem dźwignie na łokieć.
Krav maga - Przeciwnik po jednym z uderzeń zerwał ścięgno
Taekwondo - Dostałem taką obrotówkę, że przeleciałem z 2 metry do tyłu, po czym nie mogłem wstać