michalkrzyzak
Wysłany: 2009-03-07, 12:57 Trening
Witam to mój 1 post na tym forum, wiec odrazu przejde do rzeczy sprawa wyglada nastepujaco, nie wiem co dokladnie wybrac rozchodzi sie o silownie a SW, lubie chodzic na siłownie (194 wzrostu,93-95 kg wagi) ale też MUSZE trenowac SW i własnie nie wiem jak mam pogodzic treningi siłowe z treningami SW(muay-thai--poniedzialek, wtorek-mma,sroda wolne, czwartek-mma, piatek-boks). a dodatkowo chcialbym przytyc do okolo 100-105 kg, i tu sie zaczyna problem gdyz silownia i sporty walki nie ida razem w parze moze wy mi odpowiecie an to pytanie albo podsuniecie jak wy to dzielicie. Zawsze moge w sobote dozucic siłke ale troche duzo tego bedzie a wiadomo kazdy lubi miec chwile zeby pierdoln*** sie przed tv z laska i wypic piwo :)
no nieee... po co ci tyle różnych stylów, zostań przy Mixed Martial Arts, sama nazwa mówi o wszechstronności, napewo będziesz miał tam technik bokserski, jak i te z Thai boxu.
dodatkowo siłownia, ale nie zapominaj, że im większa masa, tym mniejsza szybkość i zwinność, co w każdym z tych SW które wymieniłeś jest potrzebne.
_________________ przyjaciół miej blisko, wrogów jeszcze bliżej.
michalkrzyzak
Wysłany: 2009-03-07, 13:37
no dobrze ale MMA mam tylko 2 razy w tyg, torche to malo a dojezdzac 40 km na inne treningi do innego miasta mi sie nie chce, wiec co radzisz jak rozplanowac treningi z boksu moge zrezygnowac ale nogi musze trenowac bo powiem inaczej chujowy jestem w stylach kopanych wole boksowac, wiec musze nad nogami przykladac wiecej uwagi. pozdro
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2009-03-07, 13:53
Kiedyś sam miałem podobny problem, bo chciałem wiczy BJJ , Kick - boxing i siłownie. Zostałem przy KB i słiłce.
A więc tak:
Muay Thai - poniedziałek
MMA - wtorek
Środa - siłownia(ale tu polecam nie wiczyc na masę, bo się przeciążysz)
MMA - czwartek
Boks - piątek( jeśli masz możliwośc, to po boksie wieczorkiem na siłownię, lub zamiast niego?)
i tu jest Sobota- może zamiast piątku, to np. w godzinach 9:00 - 11:15 zrobi siłownię?
A wieczór sobotni, i cała niedziele masz dla siebie ;]
Ja bym to tak rozłożył, ALE poczekajmy jeszcze na wypowiedź innych forumowiczów.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-03-07, 21:14
Nie przeciążysz się ćwicząc kilka SW w ciągu tygodnia? Ja bym Ci radził zostac przy MMA lub boksie, ale skoro boksu nie możesz to idź na MT i będzie dobrze No i podpiszę się pod tym co napisał Jakub, że za dużo masy terz nie mozesz mieć bo to będzie cie spowalniać.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2009-03-08, 10:26
Ja bym został przy samym mma, a trening na tycie pod sporty walku ułożył, bo to co na siłce wypracujesz masowo po prostu spalisz na mma.
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
michalkrzyzak
Wysłany: 2009-03-08, 16:07
no ok rozumie to wszystko ale nie zgodze sie z tym co pisze Krav ze mase na treningach spalisz ja trenuje od.............. bardzo dlugo :) i caly czas mama taka wage jaka chce zaczynalem w kategorii sredniej do 75 kg i z roku na rok dokladalem potem polciezka i ciezka........z boksem skonczylem chce teraz skoncentrowac sie na MMA ale do tego chce wazyc ok 105 kg. Taka waga przy moim wzroscie to nic szczegolnego przy 125 by bylo zle, 105 to lekka nadwaga, daje sobie czas maksymalnie do wakacji aby osiagnac 105 oczywiscie bez dopalaczy, chodz sie nad tym zastanawialem i zastanawiam. Pozdrawiam i dzieki
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2009-03-10, 16:56
hmmm, w pierwszym poscie napisales, ze wazysz ok 95 kg, a chcesz podskoczyc do 100-105 kg i jednoczesnie nie zaniedbywac treningow... mam dwie opcje.
1.
pon-mt, wt-mma, sr-silka, czw-mma, pt-silka, sobota-wolne, nd-silka.
silownia planem fbw. niemniej jednak przy tak intensywnym tygodniu bedzie Ci ciezko i moglbys sie przetrenowac i najlepiej by bylo zostac przy samym mma i silowni. no ale to juz Twoj wybor
2.
zrezygnowac na miesiac lub poltora ze sportow walki, poswiecic ten czas na silownie i przymasowac te kilka kilogramow, ktore Cie intersuja
Pozdro.!
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
michalkrzyzak
Wysłany: 2009-03-11, 16:33
no dobra ale przez 2 miechy ciezko zrobic 7 kg.....a moze nie ciezko bo jak bede chcial to mi sie to uda ale zaleje sie tluszczem, wole powoli wiecej miesa niz wody :) wczoraj mialem na ten temat rozmowe z typem z MMA mowil zebym odpuscil MT i BOKS a skupil sie na MMA i na silowni. na reszte przyjdzie pora jeszcze wiec chyba tak zrobie. Pozdrawiam
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2009-03-11, 16:40
michalkrzyzak napisał/a:
no dobra ale przez 2 miechy ciezko zrobic 7 kg.....a moze nie ciezko bo jak bede chcial to mi sie to uda ale zaleje sie tluszczem, wole powoli wiecej miesa niz wody :) wczoraj mialem na ten temat rozmowe z typem z MMA mowil zebym odpuscil MT i BOKS a skupil sie na MMA i na silowni. na reszte przyjdzie pora jeszcze wiec chyba tak zrobie. Pozdrawiam
To samo ja Ci powiedziałem na samym początku tematu
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2009-03-11, 20:10
michalkrzyzak napisał/a:
no dobra ale przez 2 miechy ciezko zrobic 7 kg....
gdybys chodzil tylko na silownie, to bez problemu bys zrobil 7kg w dwa miechy oczywiscie przy dobrej diecie i ciezkim treningu optymalny przyrost masy to 1kg/tydzien
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
michalkrzyzak
Wysłany: 2009-03-20, 21:15
a teraz kolejne pytanie, z innej beczki Panowie czy jak szykujecie sie do walki wogole uprawiacie sex czy jak to tam nazywacie:) czy calkowicie nie mowicie Kobiecie ze wyjezdzacie na zgrupowanie i was przez miesiac niema :) to tak do smiechu z tym zgrupowaniem............. pozdro