Wysłany: 2009-05-18, 00:05
Marek Wuciak 2 dan aikido wicepprezes polskiego zwiasku aikidy xxx dan dan w judo i cwiczy wszystko inne ;d ogólnie człowiek orkiestra ;d ne chcial bym Mu stanac na drodze ;d
_________________ "Prawdziwe zwycięstwo, to zwycięstwo nad sobą..."
Moi trenerzy to Edward Goliński 3 DAN, Zbigniew Goliński również 3 DAN, Sławomir Jasica 1 DAN oraz Zbigniew Gągola 1 DAN. Wszyscy oczywiście mają te 'dany' w Kyokushin, ale bracia Golińscy zagranicą.
Bella Pomogła: 1 raz Wiek: 36 Dołączyła: 27 Sty 2009 Posty: 126 Skąd: New York
Wysłany: 2009-05-20, 04:58
jakub126p napisał/a:
Bella napisał/a:
Mistrz Lee
Wiesz ilu jest ludzi o nazwisku lee na świecie, dużo ;], Tak nawiasem, to coś mi się nie chce wieży, że wszyscy oni to wielcy mistrzowie lub ty troszkę podkolorowałaś ;], ale mogę się myli, po prostu nigdy nie spotkałem takiego kogoś, kto zna tylu mistrzów
Sorki ze nie bylo mnie tak dlugo na forum. Praca i jeszcze raz praca. Nic nie podkolorowalam . naprawde znam ich az tylu. W Nowym Jorku jest wielu Wielkich Mistrzow. Wyemigrowali oni tutaj z Korei Poludniowej po wojnie domowej tam. Wiekszosc z nich zalozyla wlasne szkoly. Poza tym Wielki Mistrz to w TKD osoba juz z 6 lub 7 danem. U mnie w szkole jest tak: 1 dan - czarny pas, 2 i 3 dan - instruktor, 4 i 5 dan mistrz, 6 w zwyz az do 10 danu wielki mistrz. Jest jeszcze tytul Starszego Wielkiego Mistrza ale nosza go osoby z 9 i 10 danem i starsze wiekiem.
Co do Mistrza Lee to nie pamietam jego imienia. Nazwisko Lee jest bardzo popularne ze o nazwisku Kim nie wspomne. polowa Koreanczykow ktorych znam mistrzow lub nie nosi nazwisko Kim.
Wiele mistrzow przyjezdza do nas z Korei na 6 miesieczny kontrakt a potem wracaja do Korei. Zazwyczaj w klasie w trakcie zajec jest 3 mistrzow, ten ktory prowadzi i 2 do pomocy. kiedy trenowalam w 2 szkolach na raz to widzialam ich 7 tygodniowo. 3 uczacych + glowa szkoly na Staten Island w tygodniu i 2 uczacych + glowa szkoly na Brooklynie w weekendy. Do tego dochodza Mistrzowie przyjezdzajacy do nas na specjalne seminaria i szkolenia. Oraz inni z zaprzyjaznionych szkol.
Troch sprostuje co do Danu moich nauczycieli.
Wielki Mistrz Kung B. An 8 Dan
Wielki Mistrz Suk Dong Kim 7 Dan
Mistrz J. Sun Kim chyba 7 lub 6 Dan
Mistrzyni April Donaldson 4 Dan
Pozostali Mistrzowie w wiekszosci 5 Dan
[ Dodano: 2009-05-20, 05:11 ]
przemoxD napisał/a:
Bella napisał/a:
ze stylem pijanego mistrza z karate
A styl pijanego mistrza nie jest czasem z kung-fu ?
Rany ale byka strzelilam . masz racje kung - fu. Nie wiem dokladnie czy istnieja odmiany tego stylu w innych sztukach walki. natomiast rozmawialam z Mistrzem Lee i pytalam sie go jakim stylem walczy bo to bylo czesciowo nie podobne do TKD. wiec mi wytlumaczyl ze jest to pijany mistrz. malo tego powiedzial ze kazda tradycyjna SW ma odmiane stylu podobnego do pijanego mistrza. Ja sama o tym nie wiem i porazpierwszy od niego to uslyszalam. Potem juz od nikogo innego nie.
_________________ Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach.
Ostatnio zmieniony przez wróbel436 2010-09-06, 20:47, w całości zmieniany 4 razy
_________________ Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach.
Ostatnio zmieniony przez wróbel436 2010-08-05, 12:46, w całości zmieniany 1 raz
A Mój trener liczy do 10 po Tajsku;) Arkadiusz Małek wyszkolił w tym roku 4 mistrzów Polski w MT amatorskim wspaniały człowiek zarażający swoją pasją:) jego technika? myśle że traktowanie zawodników jako równych sobie to tak jakby trener jest dla nas i trenerem i przyjacielem:)
Wiek: 31 Dołączyła: 04 Sie 2009 Posty: 17 Skąd: nowy sącz
Wysłany: 2009-08-13, 22:11
A moim trenerem jest...mój chłopak. Jest instruktorem 3-go stopnia walk w bliskim kontakcie.
Trochę boksujemy, trochę krav magi i elementy innych. Generalnie nie skupiamy się na jednej dziedzinie. Dla mnie to jedynie hobby no ale nie powiem - przydaje się czasem - szczególnie drobnej kobiecie w miejskiej dżungli
Nazwiska nie mogę podać, gdyż jego zawód na to nie pozwala. Zaręczam jednak że szkoli elitę i jest niesamowity w tym co robi. Do takiego zawodu to jak do kapłaństwa trzeba mieć powołanie i to "coś".
Pozdrawiamy
Wysłany: 2009-08-16, 15:25
Janusz Górski - aikido 3 dan. Centrum jego nauk to Toruń, pozostałe dojo ma też w Chełmnie i Chełmży. Spore doświadczenie i spora wiedza o sztukach walki. Nasze Dojo należy do Polskiego Centrum Sztuk Walk.