djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 490 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2008-10-31, 12:20 Wojsko a treningi
hey zamierzam dostac sie na W.S.oficerską we Wrocławiu. Z tego co wiem jest tam kilka fajnych klubów (np. Kyokushin, Muay Thai, zapasy, bjj). Tylko niewiem jak wygląda sprawa wolnego czasu na tej uczelni.
Moze mi ktos cos doradzic w tej sprawie?
II sprawa jak wygląda mozliwosc treningów jako żołnierz zawodowy-oficer
Wyższa Szkoła Oficerska im. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wydzial: Wojsk Zmechanizowanych
Specjalizacja: kierunek: zarządzanie i marketing; specjalność: dowodzenie pododdziałami wojsk zmechanizowanych, dowodzenie pododdziałami wojsk rozpoznawczych
Kryteria przyjęć: sprawdzian z wychowania fizycznego- biegi na 100 i 1000m, pływanie, podciąganie się na drążku (dla dziewcząt bieg na 100 i 800m, rzut piłką lekarską i pływanie); egzamin pisemny: matematyka, j. obcy, indywidualna rozmowa kwalifikacyjna
Adres: 51-150 Wrocław, Czajkowskiego 109
Telefon, fax: (0-71)365-81-62
Wydzial: Inżynierii Wojskowej
Specjalizacja: kierunek: budownictwo; specjalność: budowa dróg i mostów
Kryteria przyjęć: sprawdzian z wychowania fizycznego- biegi na 100 i 1000m, pływanie, podciąganie się na drążku (dla dziewcząt bieg na 100 i 800m, rzut piłką lekarską i pływanie); egzamin pisemny: matematyka, j. obcy, indywidualna rozmowa kwalifikacyjna
Wydzial: Obrony Przeciwlotniczej
Specjalizacja: kierunek: chemia; specjalność: analiza instrumentalna
łapiesz sie?
Wysłany: 2008-10-31, 18:32
Kolega dostał sie jako 4 wiec jest to osiagalne. apropos przedmiotów to liczy sie matura ( matma/informa/fiza/chem-ja zdaje chemie roz.) i rozszerzony angielski
Musze jeszcze potrenowac pod egzamin (mam zamiar do stycznia trenowac masowo- u mnie to ta masa roznie wychodzi) a od nowego roku juz kierunkowo (tylko jeszcze niewiem jak ma taki trening wyglądac :/ ).
obecnie 2x w tyg podciagam sie na drazku (w dniu treningów pleców-poniedzialek i przed treningiem barów i 4bocznego co u mnie wypada w piątek)
rekord to 18 podc. na w-fie 100kg na klate (tez na ocene w szkole) i kilometr okolo 3 min.-musze poprawic
II sprawa jak wygląda mozliwosc treningów jako żołnierz zawodowy-oficer
to zalezy od jednostki ,do ktorej trafisz.w wiekszosci silownia i słaby trener kravmaga lub combat56 to norma.o mozliwosci treniowania bjj/mma w wojsku zapomnij.
Wysłany: 2008-11-01, 17:19
no a w szkole oficerskiej?
Mozecie mi cos doradzic apropos treningu do szkoły
wymagania-podciąganie na drążku
bieg na 1000m
bieg 10x10m
i chyba plywanie (podejrzewam ze na 50m)
Jak juz wczesniej wspomnialem do 1 stycznia mam zamiar lapac mase (waze 79 a chciałbym tak okolo 82/85)
Poniedziałek-plecy+kickboxing
podc na drazku4s.xmax
wiosowanie sztanga podchw. 3x10-12
wioslowanie nachwyt. 3x10-12
m.ciag3x.10-12
Wtorek klata tric
sztanga plasko 4s.x6-8
rozpietki skos 4s.x10-12
wyc.waskie4s.x10-12
wyc zza glowy sztangielki4s.x10-12
wyc jednoracz sztangielki 3s.x10-12
*czasami pionowe pompki 2xprawie max.
sroda-bic
uginanie ze sztanga3s.x10-12
uginanie ze sztangielkami na premian stojac 3s.x10-12
ugiananie w oparciu o udo 3s.x10-12
Czwartek-basen
Piątek-barki 4boczny
p.n.drazku 3s.x10-12
unoszenie bokiem sztangielek 4s.x10-12
unoszenie w opadzie tulowia4s.x10-12
wyc.zza glowy/podciaganie wz. tulowia wymiana co 3 tyg. 3s.x10-12
podciaganie sztangielek do klaty w op. tulowia3s.x10-12
czasami sztugsy 2.x10-12
sobota kickboxing/mma
najwiekszy problem to kombinacja plecy barki 4boczny :/
podczas treningu jednej z tych partii dzialaja takze inne i niewiem jak to łączyc i z czym
zalezy mi na 4bocznym i tylnych aktonach barów
Tak do 31 Grudnia a potem to potrzebuje pomocy w napisaniu planu
I tak można zostać trepem :D wojsko to jest taka powalona instytucja gdzie wszystko jest robione na odpierd...l, chociaż to lepsze niż zostać psem :p
byłeś w zasadniczej ?
_________________ ,,Trzeba nam w górę iść , choć nieraz nęka życie , a kiedy przyjdzie paść, to paść na szczycie"
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 490 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2008-11-01, 20:03
w maju pisze mature (ostatnia klasa liceum obecnie)
mozecie dac mi jakies rady odnosnie 4bocznegoi tylu barków??
mozecie dac mi jakies rady odnosnie 4bocznegoi tylu barków??
na co Ci to?
jak idziesz do wojska raczej nie bedziesz miał "czasu" na siłownie,chyba ze taki bedziesz miał rozkaz.
masa jest wrogiem sprawnosci i szybkości,a tego bedziesz w głownej mierze potrzebował.
co do kondycji to staraj sie tak zrobić,zebys mogł zrobic te testy sprawnościowe a potem jeszcze na luzie przebiec około 3km.tylko jak bedziesz miał taką kondychę bedziesz mogł spokojnie iść do wojska.
nie ma liczyc na łut szczęścia ,zważając na to ,że wszystko musisz zrobić jednego dnia!
Wysłany: 2008-11-02, 19:53
nieukrywam ze do konca tego roku chce jeszcze popracowac nad wyglądem mięśni i siłą (poprawic klate tak na 105kg i podciaganie na dr tak do 20pow.)
ok ale mniejsza o to
jednak mam problem co do treningów od nowego roku
jak powinien wyglądac taki trening?
priorytety to
wyciągnąć 26pow. na drążku
zejsc do 2:55 na 1000m
poprawic szybkosc biegu
Wojsko jako takie nie daje zbytnich mozliwosci, ale nie mozna wliczyc w to szkol oficerskich. Tam masz najwiekszy rozwoj do tego jednak z zajeciami regularnymi na miescie mozesz zapomniec.
_________________ Pierwszy krok do zwycięstwa to poznać się na własnej sile...