Cześć wszystkim jestem tutaj nowy Nie wiem czy w dobrym dziale, ale jak co proszę o przerzucenie tego tematu do innego działu. Więc przejde do tego :
mam 19 lat rocznik 1992 i chciałbym zacząc trenowanie boksu? Kick boxingu.. Myślicie że warto w takim wieku w ogóle zaczynąc? czy jest sens? I co lepiej zacząć trenować. Jestem z Gdańska więc może znacie jakieś kluby w Gdańsku gdzie warto postawić swój 1 krok?
Na pewno warto i nigdy nie jest za pózno.
W Gdańsku polecają jeśli chodzi o KickBoxing klub Champion - jest chyba na Wrzeszczu, no i słyszałem pozytywne opinie o Korpusie na Brzeznie.
Corpus i champion to dobre kluby. I nigdy nie jest za późno na swoje pasje
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Ja jestem z Twojego rocznika i zacząłem trenować boks trochę ponad rok temu ;) A w październiku na studia do Wawy i tam też zacznę trenować kick boxing. Czy uda się brać udział w turniejach zobaczymy, ale potrenować na pewno ;)
bednar
Wysłany: 2011-08-28, 18:51
Gdzie to niestety nie jestem w stanie ci powiedzieć.
Ale powiem że warto i to naprawdę warto.
Jeżeli naprawdę się tym interesujesz i lubisz to, to szybko załapiesz i nie będziesz miał problemów.
poza tym trening zawsze da ci lepsze samopoczucie trochę się wyżyjesz i będziesz miał tę umiejętność.
A jeżeli ci na tym zależy to może i na ring wyjdziesz tylko musisz sie starać.
pozrdawiam
Wg mnie nigdy nie jest za późno,tym bardziej jeżeli masz ku temu predyspozycje oraz wolę treningu. Liczy się systematyczność oraz ciężka praca i będą efekty.