Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co będzie dla mnie najlepsze?
Autor Wiadomość
Komaro 

Wysłany: 2009-10-31, 10:03   

To weź ;-) Tu masz najlepszy klub w Białym u Ciebie z BJJ i MMA
Kod:
http://www.bjj.bialystok.pl/

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-10-31, 12:12   

Nie tyle co najlepsze, ale jedyny działający (słyszałem, że trzyma niezły poziom). Masz do wyboru z uderzanych:Muay thai (sam tam chodzę), Kick-boxing, wcześniej wspomniane 2 sekcje bokserskie i do tego trochę stylów tradycyjnych, kilka odmian karate etc. Z chwytanych: podobno jedna z lepszych sekcji w Polsce Judo na politechnice(są też inne sekcje), masz bjj wyżej wspomniane, podobno są zapasy, ale nie mogłem znaleźć. Coś przekrojowo, to trening pod mma w wyżej wymienionym klubie bjj, jak i shidokan karate, też podobno bardzo dobry poziom.

ApeBastard 

Wysłany: 2010-09-27, 22:50   

Witam wszystkich. Jestem tu nowy, od niedawna też przeglądam to forum. Mam podobny problem lub może powinienem napisać podobną prośbę, dlatego wolałem tu napisać niż zakładać po raz N-ty kolejny temat o tym. Nigdy nie miałem styczności z żadnym sw, niemniej jednak od zawsze mnie one fascynowały. Postanowiłem w końcu zmienić swoje życie i zacząć kilka nowych w nim etapów. Liczę na waszą pomoc.

Otóż, mam 20 lat, ok. 176 cm wzrostu i 85 kg(!) wagi. Kompletnie nie wiem w którą sw iść. Na wstępie chcę zaznaczyć, że raczej nie planuję kariery zawodowej, chcę po prostu zacząć coś trenować dla samego siebie. Dla kondycji i pewności siebie chociażby. Najbardziej mi zależy na tym by w razie jakiegoś zagrożenia na ulicy (czy to ja będę w niebezpieczeństwie czy ktoś inny) móc pomóc sobie/komuś innemu. Wydaje mi się, że bardziej pociągają mnie techniki chwytane. Myślałem nad BJJ, ale zastanawiałem się czy jest ona skuteczna np. przy 2 napastnikach (lub jak kto woli agresorach :D). Oczywiście wiem, że w sytuacjach 3 lub więcej na jednego (filmowe) nie ma co liczyć na bohaterskie zwycięstwo :) prędzej się zbierze srogie baty. Co wy o tym sądzicie?

Miałem taki pomysł, żeby rok przeznaczyć na trening na siłowni, wyrobienie sobie kondycji, jakiś mięśni, etc, a dopiero potem wziąć się za trenowanie sw. Mam więc pytanie, czy w moim przypadku (swoje dane podałem wyżej) dobrym pomysłem byłoby zacząć trening na siłowni i trening sw w tym samym czasie, czy jednak lepiej się trochę przygotować do sw?

Z góry dziękuję za wszystkie cenne rady i czekam na odpowiedzi.

Batman 

Wysłany: 2010-09-27, 23:13   

Bjj to dobry wybór, jeżeli masz czas, to możesz połączyć SW z siłownią, poczytaj o tym w specjalnych działach do tego stworzonych na tym forum.

ApeBastard 

Wysłany: 2010-09-28, 11:20   

Wielkie dzięki za odpowiedź. Teraz poszukam jakiegoś klubu i siłowni w Warszawie. :)

Odpowiedz do tematu