Po 4 miesiącach z kickboxingiem muszę zmienić styl ponieważ sekcja zostła zamknięta.
Do wyboru mam
1.Karate Kyokushin ( wyremontowany i duży klub z wieloma sukcesami)
2.Judo ( mały klubik w szkole podstawowej w małej salce, działa dopiero od tego roku i nie wiem jak tam będzie)
3.Viet Vo Dao (też w szkole na małej salce, klub działa rok i ma osiągnięcia, treningi tylko 2x w tygodniu )
4.muay thai i BJJ nie ma w moim mieście, a na mma rodzice nie pozwolą)
Trudno mi się zdecydować doradźcie proszę, mam 16lat 190cm i 70kg i jestem dobrze rozciągnięty.Mogę trenować max 3x w tygodniu więc nie mogę pójść na 2 style naraz.
Zależy mi na opinii Boruty.
ja bym wybrał opcje numer jeden. chyba ze masz dosyć uderzanych i chcesz urozmaicić w chwytane. ale osobiście bym wybrał karate.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Pomógł: 18 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 954 Skąd: z Polski
Wysłany: 2010-09-01, 19:55
Przejdź się na Kyokushin i Judo to zobaczysz co ci się bardziej będzie podobać
Ja też bym wybrał kyokushin , skoro dobry klub i już zaczynasz ogarniać uderzane .