Witam wszystkich,mam 17 lat,181 cm wzrostu i ważę około 65 kg.Mam zamiar po wakacjach zacząć trenować jakieś sztuki walki i nie wiem co by było odpowiednim wyborem biorąc pod uwagę moją wagę oraz wzrost,dlatego mam nadzieje że ktoś bardziej doświadczony mi coś doradzi,z góry dzięki za "normalne" odpowiedzi.
przy wysokim wzroście lepiej coś uderzanego, bo masz większy zasiąg itp.
Może KickBoxing, Tajski Boks albo zwykły Boks.
Karate Też było by dobre, ale zależy jaki styl.
Pozdrawiam
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-07-02, 15:38
Kurde ty to masz w czym wybierać !
Idź i zobacz gdzie ci się najbardziej podoba a proponowałbym Kudo , Shidokan ( jest tam parter i stójka ) lub BJJ czyli znakomity prater
Myślę, że faktycznie najlepiej jest pójść i zobaczyć każdy z treningów. Styl walki to jedno. Liczy sie też trener, zaplecze, ludzie - idź tam, gdzie spodoba Ci się najbardziej.
Pomógł: 6 razy Wiek: 18 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 100 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-09, 08:54
najlepiej sprawdź po kolei co Ci przypasi ale jesteś wysoki wiec ja bym stawiał na uderzane/kopane niz parter, długie kończyny są tam bardzo przydatne
bednar
Wysłany: 2011-08-28, 18:48
Osobiście polecam ci z taką wagą taekwondo ponieważ jest dobry i piękny styl
ewentualnie Kick boxing i Bjj ponieważ będziesz miał stójkę i parter co jest dobrym powiązaniem.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez bednar 2011-08-29, 08:26, w całości zmieniany 1 raz