Ja trenuje Karate shotokan od nie dawna i tang soo do... myslalem nad aikido ale... czy to styl ktory nadaje sie do mma... nie wiem ... mozecie mi powiedziec gdzie sa kluby mma w poblizu brodnicy (woj. kuj-pom) z gory dzieki
_________________ Nigdy nie zawiedziesz białej ziemi
Matki, która siłę dała ci
Przeciw obcym trędom staniesz z tarczą
Gdzie odyna szlak od wielków trwa
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 298 Skąd: Koszalin
Wysłany: 2007-05-11, 15:28
Aikido to piękny styl z tradycjami. Ale moim zdaniem do MMA się nie nadaje. Jest to styl nastawiony tylko na defensywę.
Z tego co się orientuję w Brodnicy masz klub JKD.
Wysłany: 2007-06-01, 14:53
akasha napisał/a:
we wrzesniu dopiero bedzie rok jak trenuje kick boxing... bardzo mi sie podoba :) ale jeszcze myslałam nad bjj albo oyama karate
Lepiej jak wybierzesz brazylijskie. Z tymże nie każda kobieta lubi się tarzać ze spoconymi facetami weź to pod uwagę.
A oyama lepiej zostaw... lepiej zapisz się na bjj i zostań na kick'u.
Wiek: 22 Dołączyła: 17 Maj 2007 Posty: 14 Skąd: z marzen...
Wysłany: 2007-06-02, 00:35
Nortgaroth napisał/a:
A oyama lepiej zostaw... lepiej zapisz się na bjj i zostań na kick'u.
w sumie to jest dobra kombinacja, znajomy trenuje kicka i bjj i sobie radzi swietnie tu i tu.
a co do spoconych facetow w parterze... u nas jest kilka dziewczyn na bjj wiec luz :D
ogolnie to ludzie łacza oyama z bjj tez... ale i tak MMA najlepsze
_________________ ...bedę słońcem, które nigdy nie zachodzi...
Wysłany: 2007-06-02, 01:10
Oyama teoretycznie jest lepsze od kyoka ale w praktyce działa słabo.
Pamiętam zawody gdzie były uderzenia na twarz. Shotokan siadało od razu a Oyama dostało od kyoka.
Najlepiej zrobisz jak zostaniesz na kb i wspomożesz się bjj.
Zaczalem dwa lata temu... od Karate a obecnie trenuje Judo i do tego silownia najwieksze marzenie do trenowac vale tudo....Ale niestety w poblizu nie ma zadnej sekcji w moim miescie jest tylko judo i aikido... A mnie strasznie kreca style uderzane i kopane z elementami parteru ktory uwielbiam Troszeczke jeszcze z kolegami ktorzy chodza na taja (starsi wieksi i silniejsi ode mnie) sie sparujemy oni mi pokaza troche technik z taja a ja im cos z parteru
Mój staż to 4 lata taekwondo, od przyszłego sezonu może jeszcze muay thai lub bjj. Z chęcią przeszedłbym się też na jkd, może w przyszłości mi się to uda... Trzeba być otwartym na nowe style i techniki...