Witam mam na imię Natan, mam obecnie 13 lat a w grudniu będę miał 14, mam 185 cm. wzrostu, ważę 70 kg. Co do sztuk walki to ćwiczyłem tylko box i teraz po 1,5 roku przerwy chciałbym wrócić do nauki sztuk walki ale tym razem nie chcę do boxu ponieważ chciałbym zasmakować czegoś nowego, np. kick boxingu albo Vo-Quyen ale jeszcze nie wiem za co się zabrać. Jak możecie to może dajcie jakiś pomysł na fajną sztukę walki aby nie była nudna.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-07-18, 09:32
TheFeniks05 napisał/a:
Vo-Quyen
Trenowałem VQ 5 lat. Mogę polecić. Są techniki parterowe jak i w stójce (łokcie, kolana i tak dalej). Do tego związane z tradycją elementy jak przeróżne formy, układy. Jeśli ktoś to lubi to taki dodatek ekstra bo mnie strasznie nudziło to. Wolałem sparingi. Mimo to nie uważam tego za czas stracony, wręcz przeciwnie. Na VQ nauczyłem się sporo i sprawdziłem to w praktyce parę razy. Także jakby co to przejdź się i zobacz jak to wygląda.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"