Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-10-22, 23:31
Boruta napisał/a:
rMz. Jak kiedyś Cię przywileje do Trójmiasta to sobie posparujesz z jednym z moich uczniów, który na Copa Posnania w czerwu wygrał pierwszy krok. Ma 42 lata i ćwiczy od roku.
No widzisz sam masz przykład to wszystko zależy też od trenera i własnej determinacji, u mnie na MT facet jest około 50 a całkiem ostro zasufa.
Wysłany: 2009-11-03, 22:54 Re: Czy warto zaczynać..
rMz. napisał/a:
Siemanko!
Mam pewne pytanie (w sumie to chciałbym poznać Wasze zdanie), czy warto zacząć trenować mając 21 lat? Chodzi mi, czy są jakieś szanse coś kiedyś osiągnąć? Oczywiście mając sporą motywację.. Wiem, że można zacząć trenować dla samego siebie, ale chodzi mi zawodowo.. Jak byłem młodszy to nie było u mnie w mieście nic specjalnego, ostatnio utworzyło się parę sekcji..
Mając być całkowicie szczery powiem, że zaczynając w wieku 21 lat zawodowcem nie zostaniesz. Jak najbardziej zachęcam do rozpoczęcia treningów ale raczej na olimpiade się nie nastawiaj.
Bella Pomogła: 1 raz Wiek: 36 Dołączyła: 27 Sty 2009 Posty: 126 Skąd: New York
Wysłany: 2009-11-05, 23:30
Boruta napisał/a:
Nie , nie warto. Wykup kwaterę na cmentarzu, znajdź sobie wygodną trumnę i czekaj na śmierć. Pozdrowienia z krypty.
Boruta super powiedziane.
Ja zaczelam jak mialam prawie 30 lat. Zawodnikiem olimpijskim nigdy nie bede, ale walczylam troche i nie zaluje. Nadal trenuje i bede trenowac.