Wysłany: 2009-07-02, 16:28 Duża waga- czy jest sens trenować ?
Witam wszystkich serdecznie{jest to mój 1 post na tym forum }
Zacznę chyba od początku..Mam 16 lat, 182cm wzrostu i... 105kg wagi. I tu mój problem- czy moje gabaryty pozwalają zacząć trening jakiejkolwiek sztuki walki? Jaka sztuka walki będzie dla mnie najlepsza ?? Napiszę od razu, że jestem z Białegostoku wiec może ktoś poleci mi jakiś dobry klub.
Czyli już w tym wieku mogę zacząć chodzić na siłownię ?
Najlepiej spytać się jakiegoś instruktora co mam trenować czy samemu "rzucać się na głęboką wodę" ??
Nie. Wazysz za duzo. Lepiej faktycznie siedziec w domu i sie opierdalac jak wziac sie w garsc i zaczac cos cwiczyc dla zmiany tego faktu... Skad wy takie tematy macie? Musisz miec idealna wage zeby byl SENS jakichkolwiek dzialan?
Czyli już w tym wieku mogę zacząć chodzić na siłownię ?
Najlepiej spytać się jakiegoś instruktora co mam trenować czy samemu "rzucać się na głęboką wodę" ??
Na siłowni jest instruktor podaj. Powiedz mu co i jak to on ci pomoże a z siłką
Teraz są wakacje, zacznij biegać chodzić na siłkę.To cię trochę podbuduje na duch i da ci lepszą samoocenę.Po wakacjach wybierz się do jakiegoś klubu a w Białymstoku masz do wyboru:
http://bialystok.dlastude...ow_search&id=52
_________________ Łatwiej prosić o przebaczenie niż o pozwolenie.