Witam.
Od dłuższego czasu myślałem nad SW,ale jakoś zrezygnowałem,teraz znowu się zastanawiam.Półtora roku temu trenowałem boks lecz zabrakło kicków i parę innych rzeczy niestety mi się nie podobało więc zrezygnowałem i się "stoczyłem".
W tej chwili mam 16lat - 187cm - 82kg.
Z chęcią bym trenował SW lecz w moim mieście jest Boks i Karate(kolega chodził i mówi,że dupa) a na boks nie mam ochoty wracać. Jestem z okolic Wrocławia,ale nie stać mnie na bilety by dojechać do Wrocławia i do tego płacić w klubie.
Sam SW nie będę ćwiczyć bo samej szkody sobie narobię.
Myślałem też o broni,przeczytałem o Tonfie,bardzo mnie zaciekawiła poza tym,że dozwolone od 18lat..(czy trzeba pozwolenie,coś takiego),więc odpadło.
Stwierdziłem,że zajmę się sobą w domu.
Prosiłbym o podanie linku do sprawdzonej diety/lub ułożenie jej(?) do tego jakiś program treningowy.Tutaj pojawia się kolejny problem-nie mam dostępu do siłowni,nie pytajcie dla czego itd. Pozostaje mi trening siłowy w domu czy też na dworze(bieganie etc.).
Chciałbym ćwiczyć na rzeźbę przy czym na wytrzymałość.
Jeśli jest coś nie zrozumiałe przepraszam.