Pisałem wcześniej o tamtym klubie co chodziłem i o jego poziomie. Znajomy polecił żebym chodził na judo + boks co myślicie?
Dużo widziałem filmików z technikami.....
Azzaz931 Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Gru 2011 Posty: 215
Wysłany: 2012-01-29, 21:38
Boks jest bardzo męczący(sama kombinacja dobra, ale mógłbyś na początku nie wyrabiać)Na dłuższą metę to jednak dobre połączenie.
Jak poziom judo jest zły to ić narazie na kickboxing, bo 1 to bardzo wciągający sport 2 sparringi pozwolą ci wyrobić sobie pewność siebie na ulicy 3 łatwo przyswajalne i skuteczne techniki stójkowe(na ulicy to właśnie stójka pełni główną funkcje.)
O mylisz się.
Zależy z kim walczysz i uwierz mi, że dość często bez parteru jesteś nikim, bo głupie chociaż pośliźnięcie, nie przewidziana podcinka i co?
Wysłany: 2012-01-29, 22:11
Jeśli będzie to jeden przeciwnik to owszem jeśli 2 to najlepiej strzelić pierwszemu kombinacje bokserską i uciekać( jak upadniesz to będzie kopanie, rozbita głowa, podbite oko i pobudka w szpitalu(Nie mówię, że parter jest zbędny, jest potrzebny, ale nokautujący cios też, jak złamiesz jednemu nos na wstępie to zostanie jeden, a parter tylko w ostateczności, bo jest on na ulicy bardzo niebezpieczny)).
Parter jest jednak rewelacyjny na solówkach:-)
To ja już nie wiem...
Mam trochę opcji jest Boks,KB,Kyokushin Karate,Viet Vo Dao,Aikido,Capoeira,Judo,Grappling,MMA w mieście.
Najbardziej chyba pasowało mi BJJ+MT ale nie ma w mieście.
A chce się nauczyć czegoś skutecznego żeby dobrze się obronić :)
Azzaz931 Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Gru 2011 Posty: 215
Wysłany: 2012-01-29, 22:23
Najlepiej ćwiczyć rok kb, albo box,(oba style dobre w stójcie), a po roku treningów próbować się na mma załapać(wszystko i parter i stójka), nawet jeśli cię tam nie wpuszczą, to po roku może już będzie u ciebie bjj(skuteczna samoobrona, gdy np. Ktoś zaatakuje cię duszeniem od tyłu).
Gdybyś przeczytał temat to byś wiedział że jak na razie nie przyjmuje, nowych niedoświadczonych trener....
Co mi tam dalej będę chodził na judo zapewne
Hath Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 69
Wysłany: 2012-01-29, 23:15
Jezeli lubisz chwytane, a w okolicy nie ma bjj ani zapasow to pozostaje Tobie judo.
Nie da sie ukryc, ze judo bardzo dobrze nadaje sie do walki z nieuzbrojonym przeciwnikiem. Dobrze wykonany rzut oponentem o beton skutecznie zniecheci go do dalszej walki.
wiesz co,jak wyzdrowiejesz chodz na judo,a jak ci wystartuje sekcja bbj np.w miescie to zapisz sie tam.najwyżej rownolegle z judo trenuj kb,mt,boks bo pisales ze masz ogromny wybór