Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ema wszystkim
Autor Wiadomość
fenris 

Wysłany: 2010-11-09, 22:25   Ema wszystkim

Jak w temacie Ema wszystkim
Wiem, wiem powinienem napisał powitanie w : TUTAJ SIE WITAMY!!!
i tylko tutaj

Ale tam pewnie nikt by nie odp na moje pytania :<
Jednak najpierw krótki opis :
-Trenuje karate -1,5 roku
-liznałem kick boxing i judo jako worek treningowy mojego kolegi trenującego z 6 lat ^^
oczywiście jako karateka oddałem mu kilka strzałów :D

Moje pytania:

(wiem pomyślicie pewnie : omg kolejny noob wypisuje to samo pytanie co 2750983 innych osób, ale uważam, że wam korona z głowy nie spadnie odp mi w 203 zdaniach, a ja oszczędze sobie żmudnego szukania i czytania tematów o walka ;d)

1.Jaki według was jest najefektywniejsza sztuka walki? Chodzi mi o trening, gdzie uczą walki z uderzeniami (nogą, ręka) i jakimiś chwytami, ale najlepiej by nie było tylu dźwigni, bo nie widze siebie tarzającego się po ziemi próbując zrobić dźwignie na np. ręke ;d
Trenowałem karate, ale wkurwiało mnie to kata, które według mnie zajmuje za dużo treningów, gdzie można by było trenować jakieś chwyty czy nowe technikki ;d

Chodzi mi o to by nauczyć się w obliczu 1-3+ napastników wyjść żywy i lekko posiniaczony, a moi przeciwnicy byli niezdolni do walki. Jednak tak bym nie musiał się z nimi tarzać po ziemi ;d

2.Czym się różni Judo od Aikido? i jaką sztuką walki najlepiej pokonać Aikidokę?
3.Co do pkt 1 to tak by sztuka walki ta była mocna tzn. dobrze pomagała też w kondycji i nie uszczuplała zbytnio portfela ;d

(P.S jak macie jakieś dobre kluby Szczecińskie to podajcie link na ich strone)

4.Czy wiecie coś więcej o Ziranmen ? (to coś jakby kung-fu) czy jest to trenowane w polsce i czy jest dobre do walki??[/b]
Ostatnio zmieniony przez fenris 2010-11-10, 17:29, w całości zmieniany 1 raz  

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-11-09, 23:18   

1.Nie ma najefektywniejszej , ale do tych bardziej skutecznych , które najszybciej nauczą będą np. muay thai , kick boxing , boks no i też chwytane , bardzo skuteczne bjj , judo (tu już są rzuty , dźwignie , pater )...
Pozatym żadna sztuka walki nie uczy walki z więcej jak jednym przeciwnikiem :mrgreen:

2.Judo jest lepsze , skuteczne , trening polega na rzutach , obaleniach , dźwigniach , duszeniach itp. ćwiczonych z drugą osobą , są tam realne i skuteczne techniki i organizowane zawody . W aikido jest wiele magicznych chwytów , które ni jak się nie mają do realnej walki , żeby się obronić to nie wiadomo ile musiałbyś trenować . Judo od niedawna trenuję i jak najbardziej polecam , co do aikido to tyle co słyszałem i widziałem , ale to prawda .

Jaką ? Każdą z wyżej wymienionych i jeszcze innymi :-)

3.To zależy od klubu i trenera .

4.Nie wiem co to .

ellesar 
Capoeira

Wysłany: 2010-11-10, 14:38   

fenris napisał/a:
z kopnięciami (noga, ręka)

Kopnięcia ręką? ;)

fenris napisał/a:
Czym się różni Judo od Aikido?

Padłem xD

fenris napisał/a:
jaką sztuką walki najlepiej pokonać Aikidokę?

Każdą ;)

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-11-10, 17:01   Re: Ema wszystkim

fenris napisał/a:
Chodzi mi o to by nauczyć się w obliczu 1-3+ napastników wyjść żywy i lekko posiniaczony, a moi przeciwnicy byli niezdolni do walki. Jednak tak bym nie musiał się z nimi tarzać po ziemi ;d
kup sobie broń

A na pozostałe pytania masz odp na forum. A lenistwa nie toleruje więc nie mam zamiaru pomagać....

fenris 

Wysłany: 2010-11-10, 17:34   

@up

Cytat:
A na pozostałe pytania masz odp na forum. A lenistwa nie toleruje więc nie mam zamiaru pomagać....

pff. to po cholere pisałeś tego posta??
Cytat:
kup sobie broń

Co za rozwinięta odp. na poziomie -.-

@Rafi
Wielkie thx
Fajnie, że na tym forum są jeszcze ludzie, którzy zawsze pomogą :mrgreen:

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-11-10, 18:54   

jakie pytania taka odpowiedź... Nie da się mądrze odpowiedzieć na głupie pytania... A napisałem po to żebyś ruszył swoje 4 litery i poszukał. A nie się dziwił że wszyscy olali twój post....

Batman 

Wysłany: 2010-11-10, 21:54   

Napiszę ci jedno, bo nie mam sił się rozpisywać:
Idź na zapasy, tam są rzuty bez duszeń i dźwigni.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-11-11, 14:54   

Jesli w Karate denerwowalo cie tylko kata, to jako wywodzacego sie z niego proponuje Kudo. Jedyny problem moze byc w dostepnosci sekcji.
Jest dobra stojka zarowno w uderzeniach jak i chwytach, a do tego rowniez parter. Nacisk (tylko tak mi sie wydaje) na wszystkie plaszczyzny jest mniej wiecej rownomierny, wiec zadna czesc nie powinna byc zaniedbywana.
Tyle w temacie z mojej strony.

Odpowiedz do tematu