Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak się "przełamać" ?
Autor Wiadomość
Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-17, 10:22   

Sorny napisał/a:
Nie, myślałem, że trener wytłumaczy mi co i jak, a nie rzuci na głęgoką wodę pod 2 metrowego 120 kg zawodnika, któremu służę za worek treningowy.

Kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Może zacznij od początku - czego to był trening, jaki klub, etc.
Batman napisał/a:
Kolesiowi chodzi o to, że on praktycznie nie trenował, bo mu na to spraing partner nie pozwolił i do tego opieprzał go za to, że nie umiał wykonać poprawnie techniki

Jak nie trenował, skoro napisał, że najpierw technikę ćwiczył?
Sorny napisał/a:
Mam do was pytanie- co robicie u was w klubach jeżeli jest nieparzysta liczba uczestników.

Ćwiczy się w trójkę.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Sorny

Wysłany: 2010-02-17, 15:19   

Cytat:
U nas zazwyczaj nie ma takich sytuacji, bo jak jest nieparzysta liczba ćwiczących to jeden z wyższych stopni ćwiczy z senseiem. Bo normalnie sensei chodzi po sali i poprawia kogoś kto np. źle wykonuje technikę.

U nas jest tak samo- ćwiczymy w parach a trener chodzi po sali i koryguje nasze ewentualne błedy. Zastanawaia mnie to, co będzie jeżeli jedna osoba nie będzie miała pary.

Boruta napisał/a:

Kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Może zacznij od początku - czego to był trening, jaki klub, etc.

Trening bjj.
nazwe klubu przemilczę.

Cytat:
Jak nie trenował, skoro napisał, że najpierw technikę ćwiczył?

To było tak, że trener pokazał nam np. kimure z pozycji bocznej to mój sparingpartner zrobił ją na mnie z 10 razy, ja tylko 2 razy z czego tylko 1 raz udany.

Łatwo wam napisać- dobierz sie szybko w parę- ale chyba każdy z was trenuje z jakimś znajomym z klubu, a nikt nie chce z nowym. Taka prawda.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-17, 15:26   

Dalej nic nie rozumiem z Twojej wypowiedzi. Chodzi Ci o sparing czy o trening techniki?

Sorny

Wysłany: 2010-02-17, 15:31   

trening techniki

MasterKill 
Były moderator:P

Wysłany: 2010-02-17, 15:38   

ja dzien predzej zapytalem czy mozna wpasc na trening...sensei sie spytal po co? chcesz sie sprawdzic? ja na to ze tak i tyle na temat

na pierwszym treningu zaczelismy cwiczyc.. dal taki wycisk ze ciemno mi sie przed oczami robilo i tracilem prawie przytomnosc...cialo juz nie moglo ale ja bardzo chcialem wytrzymac do konca...przez tydzien po pierwszym treningu chodzic nie moglem ale sie nie zniechecilem i dalej trenuje:P nie mozna sie poddawac:P wtedy kolejne 3 treningi byly takie srednie potem znowu zajebiscie ciezko bylo....no i teraz jest hardcore-przygotowywanie do zawodow nie ma opierdalania sie hehe takze nie ma sie co bac... najwyzej sie nie da rady na poczatku to przeciez normlane...jak reszta trenuje kilka lat a ty zaczynasz to wiadomo ze nie bedziesz nadarzal za reszta..

Sorny

Wysłany: 2010-02-17, 15:50   

Dobra, będe ćwiczył nie poddam się- najwyżej mi nie wyjdzie, ale będe mógł powiedzieć, że próbowałem. Mam do was tylko jedno pytako: na pierwszy trening stójki nie potrzebuje całego osprzętu w formie ochraniaczy/rękawic etc ? Bo jeżeli mi się spodoba to już na 2 sobie kupie.

MasterKill 
Były moderator:P

Wysłany: 2010-02-17, 15:53   

nie potrzebujesz trener powinnien ci powiedziec co i jak...

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-17, 15:55   

Jeśli trening techniki to nie rozumiem dlaczego jeden robił 10 razy, a drugi 2?

Batman 

Wysłany: 2010-02-17, 16:01   

Boruta napisał/a:
Jeśli trening techniki to nie rozumiem dlaczego jeden robił 10 razy, a drugi 2?
No właśnie w tym tkwi problem u tego kolegi:P Jego spraing partner nie pozwolił mu na to, żeby on ćwiczył i czuł się wielkim fighterem a trener na to nie reagował (przynajmniej ja tak to zrozumiałem ;-) )

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-17, 16:06   

Po pierwsze nie jego sparing partner, tylko partner treningowy. Po drugie jak to nie pozwolił?

Batman 

Wysłany: 2010-02-17, 16:08   

Chodziło mi tu o to, że się czuł ważniejszy i uznał, że on może więcej a nowy mniej

Sorny

Wysłany: 2010-02-17, 16:24   

Jest tak jak pisze Batman, nie wiem czego nie rozumiesz Boruta.
Trener powiedział, że każdy ma zrobić 10 razy daną technikę w parach na zmianę. Mój partner treningowy zrobił te 10 ale ja tylko 2, bo on czył się ważniejszy a mi na to nie pozwalał.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-17, 16:26   

Tzn powiedział Ci, że wiecej masz nie robić czy co?

Sorny

Wysłany: 2010-02-17, 16:28   

Jak on zrobił ze 4 razy to ja do niego: "Może teraz ja spróbuję?" on na to "dobra, dobra, później" i tak wyszło, że na jego 10 razy ja robiłem 2x.

Komaro 

Wysłany: 2010-02-17, 19:27   

Sorny napisał/a:
Jak on zrobił ze 4 razy to ja do niego: "Może teraz ja spróbuję?" on na to "dobra, dobra, później" i tak wyszło, że na jego 10 razy ja robiłem 2x.

Widocznie dziadowy klub, na ja zawsze początkującym pomagam jak są spoko.

Odpowiedz do tematu