Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak się "przełamać" ?
Autor Wiadomość
pablopawel

Wysłany: 2010-01-04, 18:37   Jak się "przełamać" ?

Witam!
Otóż niedawno zakładałem temat- "Co będzie dla mnie najlepsze ?". Wybrałem Kick- Boxing, ale przejdźmy do senda...Jestem człowiekiem bardzo nieśmiałym, zadzwoniłem- dowiedziałem sie co i jak, kiedy treningi itp. Pierwsze kilka treningów jest darmowych, trener, z którym rozmawiałem zprosił mnie na jeden z nich. I tu odezwała się moja nieśmiałość- po prostu boje się iść na trening i zobaczyć co i jak. Boje sie, że będe wyśmiany. Czy ktoś z was miał takie "przeżycia"? Jak się "przełamać"?

Komaro 

Wysłany: 2010-01-04, 18:49   Re: Jak się "przełamać" ?

pablopawel napisał/a:
Witam!
Otóż niedawno zakładałem temat- "Co będzie dla mnie najlepsze ?". Wybrałem Kick- Boxing, ale przejdźmy do senda...Jestem człowiekiem bardzo nieśmiałym, zadzwoniłem- dowiedziałem sie co i jak, kiedy treningi itp. Pierwsze kilka treningów jest darmowych, trener, z którym rozmawiałem zprosił mnie na jeden z nich. I tu odezwała się moja nieśmiałość- po prostu boje się iść na trening i zobaczyć co i jak. Boje sie, że będe wyśmiany. Czy ktoś z was miał takie "przeżycia"? Jak się "przełamać"?

Lepiej iść i trenować po co patrzeć ja z kolegami mam zawsze beke z tych co przychodzą patrzeć no bo na co niby?

Batman 

Wysłany: 2010-01-04, 18:59   Re: Jak się "przełamać" ?

Komaro napisał/a:
pablopawel napisał/a:
Witam!

Lepiej iść i trenować po co patrzeć ja z kolegami mam zawsze beke z tych co przychodzą patrzeć no bo na co niby?
Nie pomogłeś mu :mrgreen:
Idź i zobacz jak wygląda trening nie ma nic do śmiechu, bo większość ludzi idze zobaczyć co i jak, bo nie będzie się pakował w klub, w którym mogą mu się nie spodobać treningi. Myślę, że nie liczni się wysmiewają. Raczej jest spokojna atmosfera :-D

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-01-04, 19:03   

idź na trening , nie bój się nikt cię nie wyśmieje , nie tylko ty będziesz początkujący , trener nie będzie wymagał od ciebie cudów ;-)

amen20 

Wysłany: 2010-01-04, 19:04   

Zajebiscie Komar, na pewno dodałeś mu pewności siebie. Co do problemu to jeśli na prawdę nie możesz się przełamać i iść to poproś kumpla, żeby z Tobą poszedł. Pierwszy trening ma darmowy więc nic nie traci... Zresztą po pierwszym treningu zobaczysz, że nie jest tak strasznie.

Komaro 

Wysłany: 2010-01-04, 21:24   

amen20 napisał/a:
Zajebiscie Komar, na pewno dodałeś mu pewności siebie. Co do problemu to jeśli na prawdę nie możesz się przełamać i iść to poproś kumpla, żeby z Tobą poszedł. Pierwszy trening ma darmowy więc nic nie traci... Zresztą po pierwszym treningu zobaczysz, że nie jest tak strasznie.

Taka prawda a może nie prawdę napisałem? Co tu oglądać ja jakoś na 1 trening od razu ćwiczyłem.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-01-04, 22:35   

Zapewniam Cię Pablopawel, że na treningu nie ma czasu na wyśmiewanie kogokolwiek. Zresztą chęci też nie. Po prostu idź i poćwicz.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-01-04, 23:35   

Komaro nie zawsze kazdy kto przychodzi tylko poobserwowac nie wie 'z czym to sie je', wiec kompletnie tego nie rozumiem.
Ja akurat jak tylko mam okazje, zwlaszcza jesli to bedzie kontakt z czyms nowym, to 'z micha od ucha do ucha' popylam zeby chociaz popatrzec. A jak moge tez uczestniczyc to jeszcze lepiej (ale o to dopiero przy drugim podejsciu pytam).
Pare takich jednorazowek juz zdazylem zachaczyc, ale tylko jeden raz spotkalem sie z takim podejsciem jak twoje.
W tym wywodzie przypominam tylko, ze obserwacja, to tez jest elementem nauki.

A ty pablopawel nie stresuj sie tylko idz na trening, nikt tam ciebie wysmiewac nie bedzie, bo jak napisal Boruta szkoda czasu i energii.

Pimpek35 

Wysłany: 2010-01-05, 15:03   

Komaro, brak szacunku dla nowych bedzie ciagnal za sobia brak szacunku do siebie. Moim zdaniem takie zachowanie jest prostackie ;) kazdy kiedys zaczynal, nawet Ty.

U mnie nie ma czegos takiego, gdyby ktos smial sie z kogokolwiek nowego to ponioslby tego konsekwencje na pewno.
Kazdy kiedys zaczynal, mistrzowie takze przychodzili po raz pierwszy na trening patrzac na starszych gosci, ktorzy juz cos potrafili, pewnie tez niektorzy sie bali ;)

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-01-05, 15:33   

Panowie. Coś ostatnio słabo na forum z czytaniem ze zrozumieniem. ;-) Najpierw był kłopot ze zrozumieniem Toresa, teraz Komaro. To zapewne wpływ sylwestra. :mrgreen:
Komaro pisał że ma "bekę" z tych co przychodzą popatrzeć, a nie z ćwiczących.

Komaro 

Wysłany: 2010-01-05, 17:44   

Pimpek35 napisał/a:
Komaro, brak szacunku dla nowych bedzie ciagnal za sobia brak szacunku do siebie. Moim zdaniem takie zachowanie jest prostackie ;) kazdy kiedys zaczynal, nawet Ty.

U mnie nie ma czegos takiego, gdyby ktos smial sie z kogokolwiek nowego to ponioslby tego konsekwencje na pewno.
Kazdy kiedys zaczynal, mistrzowie takze przychodzili po raz pierwszy na trening patrzac na starszych gosci, ktorzy juz cos potrafili, pewnie tez niektorzy sie bali ;)

Od razu zaczynałem i nie patrzyłem do tego masakryczni ostry trening był i się nie zniechęciłem, a szacunku to ty chyba nie masz [ustawa o kontroli publikacji i widowisk]

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-01-05, 18:04   

Proszę o spokój!

tomek93 

Wysłany: 2010-01-05, 20:31   

No lepiej wez na ten trening odrazu stroj i wode niegazowana :-) trener wezmie cie na bok i Ci powie co masz robic bo watpie bys dolaczyl na 1 treningu do grupy na poczatku bedzie mial pewnie sam przed lustrem pozycje walki lewy prawy i tam takie same latwe sprawy Powodzenia

Pimpek35 

Wysłany: 2010-01-05, 20:34   

Komaro, jak masz cos do mnie konkretnego to powrzucaj mi na PW a nie tutaj. Bo co z tego jak wejde i przeczytam "[ustawa o kontroli publikacji i widowisk]". Nawet nie odniesiesz zadnej satysfakcji :|

Niektorzy wola najpierw popatrzec z czym i co sie je, a to w cale nie swiadczy o tym, ze sa gorsi od ciebie bo byles na tyle twardy zeby zaczac od razu z masakrycznym treningiem i nie odpuscic xD

Komaro 

Wysłany: 2010-01-05, 21:27   

Pimpek35 napisał/a:
Komaro, jak masz cos do mnie konkretnego to powrzucaj mi na PW a nie tutaj. Bo co z tego jak wejde i przeczytam "[ustawa o kontroli publikacji i widowisk]". Nawet nie odniesiesz zadnej satysfakcji :|

Niektorzy wola najpierw popatrzec z czym i co sie je, a to w cale nie swiadczy o tym, ze sa gorsi od ciebie bo byles na tyle twardy zeby zaczac od razu z masakrycznym treningiem i nie odpuscic xD

Obczaj co napisał Boruta i ja też sie pomyliłem więc bez spiny i sorry joł.

Odpowiedz do tematu