Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zacząć MMA
Autor Wiadomość
VictorarmyJr 

Wysłany: 2009-06-22, 23:07   Jak zacząć MMA

Witam !
Mam 15 lat, ważę 76 kg i mam 178 cm wzrostu. Chciałbym zacząć uprawiać MMA i wiem że razem z nim trzeba też zacząć ćwiczyć, kondycyjnie, szybkościowo i siłowo. Do dyspozycji mam worek treningowy 140 cm, siłownie w moim mieście, oraz mnóstwo wolnego czasu. Niestety nie wiem jak zacząć, jakie ćwiczenia na siłowni, jak ćwiczyć bicie, chwyty itp. Do Legnicy mam 15 km drogi więc to niedużo, ale nie wiem czy jest tak jakiś klub MMA. Akutualnie trochę biegam bo ćwiczę koszykówkę 2 razy w tygodniu. Prosiłbym o rady co do rzeczy które wcześniej wypisałem.
Dziękuję i pozdrawiam.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-06-23, 02:06   

VictorarmyJr napisał/a:
jakie ćwiczenia na siłowni
mlody jestes, wiec narazie nie katuj sie silownia i dieta, poczekaj chociaz z rok, a narzie ogolnorozwojowe cwiczonka. no w kazym razie nie przegnij;)
VictorarmyJr napisał/a:
jak ćwiczyć bicie, chwyty itp
tego cie nauczytrener, sam sie nie czepiaj bo sobie marych nawykow narobisz

VictorarmyJr napisał/a:
Do Legnicy mam 15 km drogi więc to niedużo, ale nie wiem czy jest tak jakiś klub MMA.
W legnicy chyba nie, a najblizszy chyba we Wrocku - byla w jakims innym temacie mowa, ale info do sprawdzenia.
W Legnicy jest KB w Olimpie, Kyok, TKD, i chyba Boks, i to tyle z tego co wiem, ze jest, tzn bylo przynajmniej;) O graplingu w Legnicy nic nie wiem, ale na pewno sa tu osoby lepiej doinformowane.

VictorarmyJr 

Wysłany: 2009-06-23, 12:21   

To jeśli chodzi o Legnicę, bo do Wrocławia autobusem mam, 1,5 godziny drogi, to na co się najlepiej zapisać. Jak oczywiście ktoś jeszcze coś wie o innych szkołach tam proszę jakieś inne pisać ;). Aha i czy lepiej biegać czy jakieś inne ćwiczenia kondycyjne.
Dziękuję i pozdrawiam.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2009-06-23, 15:06   

W Legnicy z tego co wiem nic nie ma. Tzn może jakaś "piwniczna" sekcja, ale nic wartego uwagi. Najblizej Wrocław, a tam dobry klub: www.boi-team.pl
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-06-23, 19:02   

Z tych czterech co podałem to KB byloby chyba najlepszym wyborem (to moje zdanie oczywiscie), choc pozostale SW tez sa ok. Tutaj co ci bedzie lepiej pasowac musisz sam zdecydowac, ale w gre wchodza jeszcze, poziom klubu itd. - proponuje przejsc sie do kazdej i dopiero podjac decyzje.
Powyzsze sie odnosi oczywiscie tylko jezeli w Legnicy jeszcze istnieja te sekcje ;-)

VictorarmyJr 

Wysłany: 2009-06-23, 20:43   

Też się właśnie nad KB zastanawiałem, a jeśli chodzi o poziom to może się ktoś wypowie kto już chodził do tych klubów.

[ Dodano: 2009-06-25, 00:57 ]
Czy ktoś zorientowany wie czy jest K1 w Legnicy i czy prowadzą treningi na wakacje ?

Odpowiedz do tematu