ELO!
Jak w temacie chodzi głównie o kondycje.
Przez ostatni czas bardzo spadla u mnie ,chcial bym ja znowu wkrzesic i przygotowac do jak najlepszego stopnia.
Mam taka prosbe , jak mam uzyskac dobra kondycje ,jakie cwiczenia , co jak .??
Zdaje sie na was .
Mu pewnie chodzilo o cos przy czym by sie nie zmeczyl Musimy Cie rozczarowac nie da sie nie zmeczyc ;Dzamiast pisac takiego dennego posta poszedl bys juz pobiegac Milego biegania
Najprostszym sposobem jest j/w - bieganie, chcesz najlepszy sposób - to chyba bieganie z miernikiem tętna ,sprawdzanie jak pracuje serducho i utrzymywanie go na odpowiednim % swoich max możliwości , możesz się zagłębiać w to na forach o bieganiu ale to skomplikowana sprawa, radzę ci wybrać prostszy sposób. Albo wpisz w google interwałowe piekło, to też da ci w kondycję nieziemsko. Nie napisałeś jeszcze czy zależy ci nie wytrzymałości tlenowej czy beztlenowej ;)
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebują psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje kłopoty i nigdy się nie zawiodłem. Bez Niego byłbym nikim."
Ewentualnie jak umiesz pływac możesz iśc na basen xD
No pływanie jest super. Można strasznie podnieść kondycję przy tym I chyba jest bardziej przyjemnie niż bieganie(jak dla mnie ) No i pracują mięśnie pleców i napewno nie tylko
A jak powinno się pływać żeby osiągnąć dobrą kondycję. Szybko i krótkie odcinki, czy wolno i długie odcinki. I jakim stylem??
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebują psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje kłopoty i nigdy się nie zawiodłem. Bez Niego byłbym nikim."
To tak samo jak z bieganiem - jak zalezy ci na maratonach to biegasz dlugie dystanse, jak na sprincie albo 3 minutach maksymalnego wysilku to biegasz interwaly.
Chodzi o to ze chcę mieć kondycje i na dlugi dystans i z maxymalną siła.
Czyli jakie bieganie???, bo plywanie odpada niema plywalni akurat w miescie u mnie.
ale moim zdaniem najlepiej będzie systematyczne bieganie min. 30', no albo skakanka
poprawiając swoją wytrzymałość to najlepiej jest b. długie wybiegania do 1.3h-3h+