Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Nauka + Trening + Dieta (Newbie :P)
Autor Wiadomość
Ukasz

Wysłany: 2011-03-04, 20:07   Nauka + Trening + Dieta (Newbie :P)

Cześć.
Może powiem pierw coś o mnie :P
Mam 19 lat, ważę 95-97kg, 196 cm wzrostu.
Moje dzienne życie wygląda tak:
Wstaje 6 rano, lekkie śniadanie (płatki na mleku lub 2 kajzerki z pasztetem hehe :) idę do szkoły, wracam o 16 zjem coś, usiądę przy kompie, wieczorami wychodzę na 2 godzinki się przejść. Nie uprawiam żadnego sportu, na wf trochę ćwiczę. Po godzinie 18 staram się nie jeść. Piję napoje gazowanie, jem owoce (jabłka banany).

Moje doświadczenie:
Praktycznie się nigdy nie biłem, jedynie co z bratem trochę się posłujemy.
Bić się chyba nie umiem, chyba, dlatego że się jeszcze nigdy tak na serio nie biłem, nie chodziłem wcześniej na żadne treningi.

I pytanie do was drodzy forumowicze:
Co byście mi polecili, jakie treningi, dietę i co mam zacząć uprawiać z moimi "parametrami".
Mam chęci i motywację ale nie mam gdzie ćwiczyć, nie mam worka ani gruszki, w moim mieście jest jedna siłka oddalona od mojego domu o 7 KM.
Mam zamiar biegać i w tym czasię co będą odpoczywały nogi będę robił jakieś pompki, brzuszki.

Znalazłem stronę z której będę się starał uczyć Muay Thai.
http://www.fight-club.pl/muaythai/techniki/

Proszę o pomoc :)
Ostatnio zmieniony przez Ukasz 2011-03-04, 20:39, w całości zmieniany 1 raz  

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-03-04, 20:25   

uczyć to się możesz na treningu a nie ze strony. Wpierw powiedz co chcesz robić bo trochę nie jasno. Siłka biegi dieta Sw... Ale jaki jest Twój główny cel? dlaczego chcesz zacząć treningi? I powiedz skąd jesteś to pomożemy Ci coś znaleźć.

Ukasz

Wysłany: 2011-03-04, 20:35   

Tak w ogóle chcę nauczyć bić, dla swojego bezpieczeństwa i to jest głównym celem.
Mieszkam w Wyszkowie woj. Mazowieckie.

Jestem w stanie podjąć się ścisłej diety :)

Batman 

Wysłany: 2011-03-04, 23:49   

Nie wiem, o co chodzi z tym "po godzinie 18 nie jem" taką "dietę" wybierają kobiety, które próbują się odchudzić (ale i tak jedzą o 22, czy innych godzinach ;-) ), ale nie mam pojęcia dlaczego zawsze jest ta 18? wytłumaczcie mi to.

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2011-03-05, 09:27   

No cóż. Jeśli chodzi o SW to z twoimi parametrami pasowałbyś mi do jakiś uderzanych sportów typu boks, MT.
Jeśli nie masz sprzętu do ćwiczeń to trening domatora będzie do ciebie idealny. Jeśli chodzi o odżywianie to po prostu jedz zdrowo. Poczytaj na temat odżywiania na forum. I nie ucz się bić z jakichś poradników.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2011-03-05, 11:44   

Batman napisał/a:
Nie wiem, o co chodzi z tym "po godzinie 18 nie jem" taką "dietę" wybierają kobiety, które próbują się odchudzić (ale i tak jedzą o 22, czy innych godzinach ;-) ), ale nie mam pojęcia dlaczego zawsze jest ta 18? wytłumaczcie mi to.

Kobieta obiera 18 godzinę jakby z góry zakładając, że stosowanie zasady np. "nie jeść 3 godziny przed snem" będzie zbyt dużym wyzwaniem intelektualnym (dobrze znać swoje ograniczenia).

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Bubsonk1 

Wysłany: 2011-04-14, 17:46   

Wage masz prawidłową przy takim wzroscie nie musisz jej w ogóle zrzucać. Zacznij trenować muay thai/kickboxing bo masz dobre predyspozycje kazdemu high kicki ^^ Potem dołóż siłke i interwały na kondycje i styka.Dieta Ci nie potrzebna.

Zabstyl 
Muay Thai

Wysłany: 2011-07-09, 09:15   

Najlepiej jakbyś przejechał sie do jakiegoś klubu i podłapał te techniki bo ze strony możesz sie niby nauczyć, ale jak będziesz coś robił źle to nikt ci nie wytknie błędu ani nie poprawi. Jak już nauczyłbyś sie paru technik pod okiem trenera możesz je szlifować w domu aż opanujesz w zadowalającym dla Ciebie stopniu

Chicken 

Wysłany: 2011-07-09, 18:09   

Jest w mieście klub karate kyokushin :
http://www.karate-ostrow.pl/wyszkow.html

http://www.youtube.com/watch?v=C52tNWMqi74
http://www.youtube.com/watch?v=wajUhR8Ados

Odpowiedz do tematu