Znaczy zle sie wyrazilem, gips zdejmuja mi pojutrze a do klubu pod koniec miesiaca pojde moze w polowie bo chce zeby palec chwile odsapna. Nie Powiem, a mogl bys podac mi jakas konkretna nazwe ;) ? byl bym wdzieczny.
Nadal prosze o jakis program ktory pomoze mi lepiej wygladac i poprawi sila.
Pisze z prośba do Was, abyście pomogli mi ustalić jakiś trening z obciążeniem - za ok. miesiąc będę miał do dyspozycji ławeczkę, sztangę z obciążeniem ok. 40kg a obecnie mam hantle 2x7.5kg.
Jeszcze za wcześnie na siłownie a tym bardziej na odżywki, chociaż z tego co piszesz to już chyba drosłeś fizycznie.
Jak to za wczesnie ??
Ja cwicze od 14tego roku zycia.
Co prawda to prawda wiekszych efektow nie mialem przez rok ale w jego przypadku to co innego bo jest dosc wysoki i wage swoja ma wiec smialo moze zaczac jakas ogolno rozwojowke albo wytzymałosc.
Edyyyt
Kicker napisał/a:
Do klubu ide jak wyciagna mi palca z gipsu :) czyli pod koniec miesiaca...
Podsumowujac :
- Silownia - nadal czekam na lekki program zeby nabrac choc troszku wygladu i sily.
- Suplementy uzupelniajace
a) Witaminy - prosil bym o jakies konkretne nazwy ( chodzi mi o nazwe po ktorej znajde to w necie do kupienia)
b) Mineraly - j/w
c) bieganie
Prosze o dalsza pomoc i dziekuje ;)
Zalezy co rozumiesz przez powiedzenie Troszku wygladu i siły.(Czy chcesz cwiczenia na Rzezbe/Siłe/Wytrzymałosc)
Witaminy kup normalne w aptece to wszysto to samo jest.
Bieganie Tez wedlug uznania tutaj z dystansami jak wczesniej nie biegales to rob 2-3 razy w tygodniu 3 kilometry ? Jakos 15 minut i ci zejdzie tylko uwazaj zeby sie nie zajechac.
Tutaj tyle moge dopowiedziec zebys zainwestował w dobre Buty do biegania bo to jest wazne.
Nie da sie robic treningu na wszystko na raz -.-' Mase z tego co mowisz juz masz, wiec rob sile, chyba ze chcesz rwac lachony na szesciopak to rob rzezbe.
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-02-08, 18:45
W twoim wieku tylko pompeczki, abeesy, biegi itp ogolno rozwojowe, ewentualnie jak sie uprzesz to hantelki z jakims nie duzym ciezarem. To, w tym wieku, wystarczy ci do rzezby.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski