Wysłany: 2010-02-07, 20:15 Newbie potrzebuje pomocy
Na wstępie chciał bym się ze wszystkimi przywitać ELO :)
to powoli zacznę przechodzić do konkretów.
Mam 14 lat ( za miesiąc 15) mierze coś ok 186 i ważę 95 kg... możecie się śmiać ale każdy jak słyszy ze tyle ważę to się śmieje ponieważ nie wyglądam na tyle ( mówią ze wyglądam na 82-86) a wiec to chyba dobrze :)
mam zamiar zacząć trenować MT, tyle ze nie miałem nigdy styczności z żadnymi SW czy czymś w tym stylu.
Pisze z prośba do Was, abyście pomogli mi ustalić jakiś trening z obciążeniem - za ok. miesiąc będę miał do dyspozycji ławeczkę, sztangę z obciążeniem ok. 40kg a obecnie mam hantle 2x7.5kg. Przydała by się również jakaś dieta no i coś wprowadzającego do MT jakieś podstawowe rzeczy typu pozycja,podstawowe ciosy czy coś w ten styl.
Pisze z prośba do Was, abyście pomogli mi ustalić jakiś trening z obciążeniem - za ok. miesiąc będę miał do dyspozycji ławeczkę, sztangę z obciążeniem ok. 40kg a obecnie mam hantle 2x7.5kg.
Jeszcze za wcześnie na siłownie a tym bardziej na odżywki, chociaż z tego co piszesz to już chyba drosłeś fizycznie.
Kicker, Radziłbym Ci poczekać jeszcze trochę z dietą i zaczynaniem treningami na siłowni, bo zapewne jeszcze będziesz dojrzewał fizycznie, więc nie ma co się spieszyć
Kicker, Radziłbym Ci poczekać jeszcze trochę z dietą i zaczynaniem treningami na siłowni, bo zapewne jeszcze będziesz dojrzewał fizycznie, więc nie ma co się spieszyć
nie chodzi mi oczyiscie o hardkorowy trening. Leciutko ale z efektem. Z tego co rozuimiem te odzywki co napisalem w 1 poscie to nie sa 'odzywki' tylko suplementy wspomagajace ? jak to jest ?
nie chodzi mi oczyiscie o hardkorowy trening. Leciutko ale z efektem. Z tego co rozuimiem te odzywki co napisalem w 1 poscie to nie sa 'odzywki' tylko suplementy wspomagajace ? jak to jest ?
Z tego typu sprawami Ci nie pomogę, ale jeszcze za wcześnie na tego typu rzeczy
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 17 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-02-07, 22:00
Idź do klubu i nie pier**l! Co do żywienia, to po prostu staraj się zdrowo odżywiać, możesz dorzucić bieganie, ale w dobrych butach, bo z tą wagą to stawy możesz sobie zwalić. Witaminy i minerały jak najbardziej.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-07, 22:03
Nie Powiem napisał/a:
Idź do klubu i nie pier**l! Co do żywienia, to po prostu staraj się zdrowo odżywiać, możesz dorzucić bieganie, ale w dobrych butach, bo z tą wagą to stawy możesz sobie zwalić. Witaminy i minerały jak najbardziej.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-07, 22:06
Batman napisał/a:
Nie Powiem napisał/a:
Witaminy i minerały jak najbardziej.
Ale różnego rodzaju suplementy?
Jak Ty masz suplementacje do każdego treningu to pozdro
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 17 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-02-07, 22:08
Witaminy i minerały to są suplementy diety i jeśli ktoś ma braki w diecie to je stosuje (a w dzisiejszych czasach ciężko dostarczyć ich odpowiednią ilość z pożywienia, w szczególności jeśli ktoś prowadzi aktywny tryb życia), a inne suplementy typu białka etc, na razie nie są mu potrzebne (ew. jak nie może mieć normalnego posiłku po treningowego to można).
Do klubu ide jak wyciagna mi palca z gipsu :) czyli pod koniec miesiaca...
Podsumowujac :
- Silownia - nadal czekam na lekki program zeby nabrac choc troszku wygladu i sily.
- Suplementy uzupelniajace
a) Witaminy - prosil bym o jakies konkretne nazwy ( chodzi mi o nazwe po ktorej znajde to w necie do kupienia)
b) Mineraly - j/w
c) bieganie