Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Newbie potrzebuje pomocy
Autor Wiadomość
Kicker

Wysłany: 2010-02-07, 20:15   Newbie potrzebuje pomocy

Na wstępie chciał bym się ze wszystkimi przywitać ELO :)

to powoli zacznę przechodzić do konkretów.

Mam 14 lat ( za miesiąc 15) mierze coś ok 186 i ważę 95 kg... możecie się śmiać ale każdy jak słyszy ze tyle ważę to się śmieje ponieważ nie wyglądam na tyle ( mówią ze wyglądam na 82-86) a wiec to chyba dobrze :)

mam zamiar zacząć trenować MT, tyle ze nie miałem nigdy styczności z żadnymi SW czy czymś w tym stylu.

Pisze z prośba do Was, abyście pomogli mi ustalić jakiś trening z obciążeniem - za ok. miesiąc będę miał do dyspozycji ławeczkę, sztangę z obciążeniem ok. 40kg a obecnie mam hantle 2x7.5kg. Przydała by się również jakaś dieta no i coś wprowadzającego do MT jakieś podstawowe rzeczy typu pozycja,podstawowe ciosy czy coś w ten styl.

http://forum.fight-club.p...ocie-vt3191.htm w tym temacie pisze ze trenujac od 1 miesiaca moge zaczac brac
Odżywka białkowa;
Węglowodany (Po treningowo);
Zestaw Witamin

mogli byście podać mi jakieś konkretne nazwy do tego? zależy mi na czymś dobrym i tanim.

Z góry wszystkim dziękuje za pomoc

Pozdro

PS. Jeśli napisałem temat w złym miejscu - wybaczcie :)

Batman 

Wysłany: 2010-02-07, 20:27   

Kicker napisał/a:
Przydała by się również jakaś dieta no i coś wprowadzającego do MT jakieś podstawowe rzeczy typu pozycja,podstawowe ciosy czy coś w ten styl.
Wszystkiego tam Cię nauczą. Nie musisz mieć podstaw, aby iść do klubu, po to idziesz, żeby się tego nauczyć :-)

Komaro 

Wysłany: 2010-02-07, 20:29   

Batman napisał/a:
Kicker napisał/a:
Przydała by się również jakaś dieta no i coś wprowadzającego do MT jakieś podstawowe rzeczy typu pozycja,podstawowe ciosy czy coś w ten styl.
Wszystkiego tam Cię nauczą. Nie musisz mieć podstaw, aby iść do klubu, po to idziesz, żeby się tego nauczyć :-)

Dokładnie i na początek bo co Ci te wszystkie bzdury ja tylko z dietą od czasu do czasu działam z innym rzeczami nie ale zamierzać to zmienić.

Batman 

Wysłany: 2010-02-07, 20:30   

Kicker napisał/a:
Pisze z prośba do Was, abyście pomogli mi ustalić jakiś trening z obciążeniem - za ok. miesiąc będę miał do dyspozycji ławeczkę, sztangę z obciążeniem ok. 40kg a obecnie mam hantle 2x7.5kg.
Jeszcze za wcześnie na siłownie a tym bardziej na odżywki, chociaż z tego co piszesz to już chyba drosłeś fizycznie.

Kicker

Wysłany: 2010-02-07, 20:33   

Batman napisał/a:
chociaż z tego co piszesz to już chyba drosłeś fizycznie.

Tak wlasnie ;) dlatego prosze o pomoc z treningiem :)

Batman 

Wysłany: 2010-02-07, 20:38   

Kicker, Radziłbym Ci poczekać jeszcze trochę z dietą i zaczynaniem treningami na siłowni, bo zapewne jeszcze będziesz dojrzewał fizycznie, więc nie ma co się spieszyć ;-)

Kicker

Wysłany: 2010-02-07, 20:41   

Batman napisał/a:
Kicker, Radziłbym Ci poczekać jeszcze trochę z dietą i zaczynaniem treningami na siłowni, bo zapewne jeszcze będziesz dojrzewał fizycznie, więc nie ma co się spieszyć ;-)

nie chodzi mi oczyiscie o hardkorowy trening. Leciutko ale z efektem. Z tego co rozuimiem te odzywki co napisalem w 1 poscie to nie sa 'odzywki' tylko suplementy wspomagajace ? jak to jest ?

Batman 

Wysłany: 2010-02-07, 20:43   

Kicker napisał/a:
Batman napisał/a:

nie chodzi mi oczyiscie o hardkorowy trening. Leciutko ale z efektem. Z tego co rozuimiem te odzywki co napisalem w 1 poscie to nie sa 'odzywki' tylko suplementy wspomagajace ? jak to jest ?
Z tego typu sprawami Ci nie pomogę, ale jeszcze za wcześnie na tego typu rzeczy

Nie Powiem 

Wysłany: 2010-02-07, 22:00   

Idź do klubu i nie pier**l! Co do żywienia, to po prostu staraj się zdrowo odżywiać, możesz dorzucić bieganie, ale w dobrych butach, bo z tą wagą to stawy możesz sobie zwalić. Witaminy i minerały jak najbardziej.

Komaro 

Wysłany: 2010-02-07, 22:03   

Nie Powiem napisał/a:
Idź do klubu i nie pier**l! Co do żywienia, to po prostu staraj się zdrowo odżywiać, możesz dorzucić bieganie, ale w dobrych butach, bo z tą wagą to stawy możesz sobie zwalić. Witaminy i minerały jak najbardziej.

I to jeszcze szczere i prawidłowe :mrgreen:

Batman 

Wysłany: 2010-02-07, 22:04   

Nie Powiem napisał/a:
Witaminy i minerały jak najbardziej.
Ale różnego rodzaju suplementy?

Komaro 

Wysłany: 2010-02-07, 22:06   

Batman napisał/a:
Nie Powiem napisał/a:

Jak Ty masz suplementacje do każdego treningu to pozdro :mrgreen:

Nie Powiem 

Wysłany: 2010-02-07, 22:08   

Witaminy i minerały to są suplementy diety i jeśli ktoś ma braki w diecie to je stosuje (a w dzisiejszych czasach ciężko dostarczyć ich odpowiednią ilość z pożywienia, w szczególności jeśli ktoś prowadzi aktywny tryb życia), a inne suplementy typu białka etc, na razie nie są mu potrzebne (ew. jak nie może mieć normalnego posiłku po treningowego to można).

Batman 

Wysłany: 2010-02-07, 22:13   

Komaro napisał/a:
Batman napisał/a:
Nie Powiem napisał/a:

Jak Ty masz suplementacje do każdego treningu to pozdro :mrgreen:
Nie zrozumiałeś mnie chyba tutaj :-P

Kicker

Wysłany: 2010-02-07, 22:16   

Do klubu ide jak wyciagna mi palca z gipsu :) czyli pod koniec miesiaca...

Podsumowujac :
- Silownia - nadal czekam na lekki program zeby nabrac choc troszku wygladu i sily.
- Suplementy uzupelniajace
a) Witaminy - prosil bym o jakies konkretne nazwy ( chodzi mi o nazwe po ktorej znajde to w necie do kupienia)
b) Mineraly - j/w
c) bieganie

Prosze o dalsza pomoc i dziekuje ;)

Odpowiedz do tematu