Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
!!!NOWA!!!
Autor Wiadomość
DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2009-09-11, 17:36   

Kravka ssie i to z połykiem.

paulis1tp, nie wiem, czy czytałaś regulamin, w każdym razie przypominam, że każdy nowy użytkownik musi wrzucić zdjęcie swojej klaty w temacie http://forum.fight-club.p...e-vt534,645.htm

A tak w ogóle to witam na forum 8-)

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

paulis1tp 

Wysłany: 2009-09-11, 17:44   

Haha, witam witam obiecuję ,że wrzucę zdjęcie moich mięśni jak sobie jakieś wyrobie ;p Ponieważ tak w ogóle to chce wyrobić sobie mięśnie od sztuk walki a nie na siłowni, więc to trochę potrwa.... heh

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2009-09-11, 18:36   

Jeśli chodzi o Krav Mage poczytajcie trochę o paradoksie Kano. To jest opinia ludzi którzy się na tym znają, ja sam osobiście nie widziałem nigdy treningu KM.

Radosław 

Wysłany: 2009-09-11, 19:57   

Ja oglądałem fight quest na discovery jak się uczyli krav magi w Izraelu.Co jak co ale nauka walki z kilkoma to dla mnie absurd.

Pimpek35 

Wysłany: 2009-09-11, 21:50   

Nie bez powodu Kravka stosowana byla tylko w oddzialach militarnych. Cywilow uczy sie tylko odrobiny tego co zawiera tak naprawde Kravka, co laczy sie z tym, ze adepci sa nieco ograniczeni. Duzo rzeczy w kravce opiera sie na unieszkodliwieniach takiego napastnika, ale co gdy trafi sie na jakiegos boksera, albo innego? Nie bedzie czasu na wlozenie palcow w oczy czy cokolwiek innego.
To akurat moje zdanie. Duzo jest w necie na ten temat, wiec jakby ktos naprawde sier interesowal to smialo mozna poszukac .

stilian 

Wysłany: 2009-09-11, 21:55   

paulis1tp napisał/a:
stilian napisał/a:

Nie ma co przesadzać z tymi wszystkimi stylami. Zresztą kravka i tak jest do dupy, skuteczna tylko na treningach.

Dlaczego tak uważasz? próbowałeś? Wiem ,że tam są ciosy w czułe miejsca takie jak oczy i krocze...

Czy próbowałem? Nie, szkoda mi na to czasu. I tak 3, 5 czy 10 przeciwników na raz nie pokonam nigdzie, poza salą treningową, a kopnąć w jaja czy wsadzić palce w oczy to każdy umie ;-)
Pamiętaj że na ulicy nikt ci się nie podłoży i możesz nie zdążyć uchwycić ręki z nożem, chociaż że wydawało by ci się to zajebiście proste na treningach

Majkel

Wysłany: 2009-09-11, 22:35   

stilian napisał/a:
a kopnąć w jaja czy wsadzić palce w oczy to każdy umie ;-)

Oj nie byłbym tego taki pewien ;) trafić w oczy w ruchomy cel na pewno nie jest łatwe.

Pimpek35 

Wysłany: 2009-09-11, 22:37   

Dlatego o tym mowie, ze przy gosciu, ktory nie bedzie sie szczypal i od razu podleci z konekretnym podejsciem nic to nie pomoze.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2009-09-11, 22:58   

Wielokrotnie była już mowa o kravacie. Ten styl ma zastosowanie jako swoista "nakładka" na styl kontaktowy, natopmiast jako styl bazowy, czy do nauki od podstaw się nie nadaje bo nie uczy walczyć, lecz sprowadza się do teoretycznych kombinacji. Poza tym trzeba mieć świadomość, że zawiera wiele bzdur w stylu walki z uzbrojonym (nawet w broń palną!) przeciwnikiem.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

paulis1tp 

Wysłany: 2009-09-12, 22:08   

Radosław napisał/a:
Ja oglądałem fight quest na discovery jak się uczyli krav magi w Izraelu.

No, też oglądałam ale ta instruktorka to była masakra .....

Odpowiedz do tematu