paulis1tp, nie wiem, czy czytałaś regulamin, w każdym razie przypominam, że każdy nowy użytkownik musi wrzucić zdjęcie swojej klaty w temacie http://forum.fight-club.p...e-vt534,645.htm
Haha, witam witam obiecuję ,że wrzucę zdjęcie moich mięśni jak sobie jakieś wyrobie ;p Ponieważ tak w ogóle to chce wyrobić sobie mięśnie od sztuk walki a nie na siłowni, więc to trochę potrwa.... heh
_________________ POT , WYSIŁEK ADRENALINA, BÓL, STARANIA,ZMĘCZENIE
WYGRANA
Jeśli chodzi o Krav Mage poczytajcie trochę o paradoksie Kano. To jest opinia ludzi którzy się na tym znają, ja sam osobiście nie widziałem nigdy treningu KM.
Radosław
Wysłany: 2009-09-11, 19:57
Ja oglądałem fight quest na discovery jak się uczyli krav magi w Izraelu.Co jak co ale nauka walki z kilkoma to dla mnie absurd.
Nie bez powodu Kravka stosowana byla tylko w oddzialach militarnych. Cywilow uczy sie tylko odrobiny tego co zawiera tak naprawde Kravka, co laczy sie z tym, ze adepci sa nieco ograniczeni. Duzo rzeczy w kravce opiera sie na unieszkodliwieniach takiego napastnika, ale co gdy trafi sie na jakiegos boksera, albo innego? Nie bedzie czasu na wlozenie palcow w oczy czy cokolwiek innego.
To akurat moje zdanie. Duzo jest w necie na ten temat, wiec jakby ktos naprawde sier interesowal to smialo mozna poszukac .
Nie ma co przesadzać z tymi wszystkimi stylami. Zresztą kravka i tak jest do dupy, skuteczna tylko na treningach.
Dlaczego tak uważasz? próbowałeś? Wiem ,że tam są ciosy w czułe miejsca takie jak oczy i krocze...
Czy próbowałem? Nie, szkoda mi na to czasu. I tak 3, 5 czy 10 przeciwników na raz nie pokonam nigdzie, poza salą treningową, a kopnąć w jaja czy wsadzić palce w oczy to każdy umie
Pamiętaj że na ulicy nikt ci się nie podłoży i możesz nie zdążyć uchwycić ręki z nożem, chociaż że wydawało by ci się to zajebiście proste na treningach
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-09-11, 22:35
stilian napisał/a:
a kopnąć w jaja czy wsadzić palce w oczy to każdy umie
Oj nie byłbym tego taki pewien ;) trafić w oczy w ruchomy cel na pewno nie jest łatwe.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
Wielokrotnie była już mowa o kravacie. Ten styl ma zastosowanie jako swoista "nakładka" na styl kontaktowy, natopmiast jako styl bazowy, czy do nauki od podstaw się nie nadaje bo nie uczy walczyć, lecz sprowadza się do teoretycznych kombinacji. Poza tym trzeba mieć świadomość, że zawiera wiele bzdur w stylu walki z uzbrojonym (nawet w broń palną!) przeciwnikiem.