Wysłany: 2010-03-05, 12:14 początkujący potrzebuje pomocy ;) dieta i trening
Siemanko.
Korzystając z waszych rad poszedłem na MMA do Siriusa w Dąbrowie Górniczej. Wczoraj byłem na pierwszym treningu i bardzo się wkręciłem. Chciałbym to kontynuować, a jak trochę podciągnę kondychę to chodzić jeszcze na MT (teraz chodzę we wtorki i czwartki, wtedy będą treningi codziennie).
Nie chciałbym poprzestać na tym. Interesuje mnie jeszcze jakaś dietka i trening domowy, póki nie chodzę na MT.
Ważę 70kg, więc przydałoby się trochę przytyć. na brzuchu jest mała oponka jak siedzę, jak stoję - znika. Chciałbym więc zrzucić też możliwy tłuszcz. Czy te dwie rzeczy (nabranie masy i zrzucenie tłuszczu) w ogóle można połączyć? :D
No i kolejna sprawa. Czy przy takim zestawieniu można ćwiczyć aeroby? Zbliża się lato, mam trochę wolnego czasu i mógłbym sobie biegać, pływać czy cokolwiek innego. Interesują mnie też jakieś ćwiczenia na brzuch, żeby go ładnie pokazać, bo narazie jest płaski.
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-03-05, 17:11
Po pierwsze to posta w nieodpowiednim dziale.
elsol napisał/a:
Czy te dwie rzeczy (nabranie masy i zrzucenie tłuszczu) w ogóle można połączyć? :
Można, bo nabiera się masy mieśniowej, a nie tłuszczowej.
elsol napisał/a:
No i kolejna sprawa. Czy przy takim zestawieniu można ćwiczyć aeroby?
Musisz się zdecydować czy stawiasz na zdobywanie masy czy na zrzucenie tego co masz.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"