Wysłany: 2009-11-29, 23:42 Pomoc w początkach treningów
Witam trenowałem capoeire ale przestałem ze względu na jakość treningów. Ćwiczę z kolegą jednak nasze ćwiczenia wyglądają komicznie ponieważ nasze treningu nie mają żadnego sensu i po chwili kończą się kontuzją chciałem się poradzić jak można zacząć na początek dobra treningi samemu i we dwóch a także czy jest ktoś z nysy kto mógłby nam pomóc.A zależy mi na takim treningu ponieważ uważam indywidualny trening za lepszy ponieważ można więcej czasu poświęcić jednemu uczniowi.
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2009-11-30, 07:44
Po pierwsze to by wypadało mieć podstawowe ochraniacze(na piszczele,szczękę,suspensor).
Później zainwestować w worek, do tego czasu robić jakieś pompki,brzuszki itp.
Lub po prostu iść do innej sekcji co by było najlepszym wyjściem .
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-11-30, 12:03 Re: Pomoc w początkach treningów
Odyn napisał/a:
Witam trenowałem capoeire ale przestałem ze względu na jakość treningów. Ćwiczę z kolegą jednak nasze ćwiczenia wyglądają komicznie ponieważ nasze treningu nie mają żadnego sensu i po chwili kończą się kontuzją chciałem się poradzić jak można zacząć na początek dobra treningi samemu i we dwóch a także czy jest ktoś z nysy kto mógłby nam pomóc.A zależy mi na takim treningu ponieważ uważam indywidualny trening za lepszy ponieważ można więcej czasu poświęcić jednemu uczniowi.
Nie rozumiem pytanie chcesz zacząć jakaś sztukę / sport walki indywidualnie z trenerem?
Tak chcę zacząć ćwiczyć coś konkretnego ale jeszcze nie wiem co. Z kumplem nic nie ćwiczę bo nie mamy żadnych podstaw technicznych jedynie tłuczemy się aż któryś padnie.A worek to ciężka sprawa ponieważ mieszkam w bloku i nie ma gdzie go zamocować a nawet jeśli sąsiedzi by się burzyli że hałasuje.
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-11-30, 19:25
Oczywiscie, ze z trenerem lepiej, ale tluc sie bez umiejetnosci radze przestac, bo jeszcze sobie duze kuku ktorys zrobi i dopiero bedziesz mial klopot.
Odyn napisał/a:
worek to ciężka sprawa ponieważ mieszkam w bloku i nie ma gdzie go zamocować
Zaden klopot. Odsuwasz pare mebelkow robiac troszku miejsca, wieszasz worek, trenujesz, konczysz, zdejmujesz worek, stawiasz mebelki na swoje miejsce. U mnie to dziala
Odyn napisał/a:
sąsiedzi by się burzyli że hałasuje.
Zaden klopot. Od 6 do 22 moga ci naskoczyc. Ja zeby nie ujadali, ze za glosno 'stukam', odpitalam muze tak, ze nawet ja nie slysze uderzen
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Teraz tylko ważna jest wytrzymałość sufitu ale dla chcącego nic trudnego xD
Wysłany: 2009-11-30, 22:50 Re: Pomoc w początkach treningów
Odyn napisał/a:
A po co Ci z trenerem? Po 1 to strasznie drogo wyjdzie, czym lepszy trener tym więcej hajsu po 2 ze sparingów najwięcej się uczysz a z trenerem to lipa lekka bo zawsze będzie lepszy od Ciebie i nigdy nie po sparujesz z nim nawet na 60 procent.
A po co Ci z trenerem? Po 1 to strasznie drogo wyjdzie, czym lepszy trener tym więcej hajsu po 2 ze sparingów najwięcej się uczysz a z trenerem to lipa lekka bo zawsze będzie lepszy od Ciebie i nigdy nie po sparujesz z nim nawet na 60 procent.
Ale głupoty pier.... gadasz. Po co z trenerem? Po to żeby się doskonalić. A drogo wyjdzie? To trenujcie w klubach jak każdy a nie wymyślajcie jakichś indywidyalnych treningów.
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-12-01, 17:50
Stilian, chyba nie zaczaiłeś o co chodzi ...
Wysłany: 2009-12-01, 19:09
stilian napisał/a:
Cytat:
Ale głupoty pier.... gadasz. Po co z trenerem? Po to żeby się doskonalić. A drogo wyjdzie? To trenujcie w klubach jak każdy a nie wymyślajcie jakichś indywidyalnych treningów.
Pffff a co ja trenuje indywidualnie niby? Sadzę, że indywidualne treningi na początek są nie potrzebne :/