Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w początkach treningów
Autor Wiadomość
Odyn

Wysłany: 2009-11-29, 23:42   Pomoc w początkach treningów

Witam trenowałem capoeire ale przestałem ze względu na jakość treningów. Ćwiczę z kolegą jednak nasze ćwiczenia wyglądają komicznie ponieważ nasze treningu nie mają żadnego sensu i po chwili kończą się kontuzją chciałem się poradzić jak można zacząć na początek dobra treningi samemu i we dwóch a także czy jest ktoś z nysy kto mógłby nam pomóc.A zależy mi na takim treningu ponieważ uważam indywidualny trening za lepszy ponieważ można więcej czasu poświęcić jednemu uczniowi.

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2009-11-30, 07:44   

Po pierwsze to by wypadało mieć podstawowe ochraniacze(na piszczele,szczękę,suspensor).
Później zainwestować w worek, do tego czasu robić jakieś pompki,brzuszki itp.

Lub po prostu iść do innej sekcji co by było najlepszym wyjściem ;-) .

stilian 

Wysłany: 2009-11-30, 09:24   

Napisałeś że ćwiczysz z kolegą ale nie napisałeś co. Capoeire?

Odyn napisał/a:
A zależy mi na takim treningu ponieważ uważam indywidualny trening za lepszy ponieważ można więcej czasu poświęcić jednemu uczniowi.

Jasne jest lepszy, jak ćwiczysz z trenerem.

Komaro 

Wysłany: 2009-11-30, 12:03   Re: Pomoc w początkach treningów

Odyn napisał/a:
Witam trenowałem capoeire ale przestałem ze względu na jakość treningów. Ćwiczę z kolegą jednak nasze ćwiczenia wyglądają komicznie ponieważ nasze treningu nie mają żadnego sensu i po chwili kończą się kontuzją chciałem się poradzić jak można zacząć na początek dobra treningi samemu i we dwóch a także czy jest ktoś z nysy kto mógłby nam pomóc.A zależy mi na takim treningu ponieważ uważam indywidualny trening za lepszy ponieważ można więcej czasu poświęcić jednemu uczniowi.

Nie rozumiem pytanie chcesz zacząć jakaś sztukę / sport walki indywidualnie z trenerem?

Odyn

Wysłany: 2009-11-30, 15:35   

Tak chcę zacząć ćwiczyć coś konkretnego ale jeszcze nie wiem co. Z kumplem nic nie ćwiczę bo nie mamy żadnych podstaw technicznych jedynie tłuczemy się aż któryś padnie.A worek to ciężka sprawa ponieważ mieszkam w bloku i nie ma gdzie go zamocować a nawet jeśli sąsiedzi by się burzyli że hałasuje.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-11-30, 19:25   

Oczywiscie, ze z trenerem lepiej, ale tluc sie bez umiejetnosci radze przestac, bo jeszcze sobie duze kuku ktorys zrobi i dopiero bedziesz mial klopot.
Odyn napisał/a:
worek to ciężka sprawa ponieważ mieszkam w bloku i nie ma gdzie go zamocować
Zaden klopot. Odsuwasz pare mebelkow robiac troszku miejsca, wieszasz worek, trenujesz, konczysz, zdejmujesz worek, stawiasz mebelki na swoje miejsce. U mnie to dziala ;-)
Odyn napisał/a:
sąsiedzi by się burzyli że hałasuje.
Zaden klopot. Od 6 do 22 moga ci naskoczyc. Ja zeby nie ujadali, ze za glosno 'stukam', odpitalam muze tak, ze nawet ja nie slysze uderzen :mrgreen:

Bartos
Muay Thai

Wysłany: 2009-11-30, 22:06   

Teraz tylko ważna jest wytrzymałość sufitu ale dla chcącego nic trudnego xD

Komaro 

Wysłany: 2009-11-30, 22:50   Re: Pomoc w początkach treningów

Odyn napisał/a:

A po co Ci z trenerem? Po 1 to strasznie drogo wyjdzie, czym lepszy trener tym więcej hajsu po 2 ze sparingów najwięcej się uczysz a z trenerem to lipa lekka bo zawsze będzie lepszy od Ciebie i nigdy nie po sparujesz z nim nawet na 60 procent.

stilian 

Wysłany: 2009-12-01, 13:55   

Cytat:
A po co Ci z trenerem? Po 1 to strasznie drogo wyjdzie, czym lepszy trener tym więcej hajsu po 2 ze sparingów najwięcej się uczysz a z trenerem to lipa lekka bo zawsze będzie lepszy od Ciebie i nigdy nie po sparujesz z nim nawet na 60 procent.

Ale głupoty pier.... gadasz. Po co z trenerem? Po to żeby się doskonalić. A drogo wyjdzie? To trenujcie w klubach jak każdy a nie wymyślajcie jakichś indywidyalnych treningów.

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-12-01, 17:50   

Stilian, chyba nie zaczaiłeś o co chodzi ...

Komaro 

Wysłany: 2009-12-01, 19:09   

stilian napisał/a:
Cytat:

Ale głupoty pier.... gadasz. Po co z trenerem? Po to żeby się doskonalić. A drogo wyjdzie? To trenujcie w klubach jak każdy a nie wymyślajcie jakichś indywidyalnych treningów.

Pffff a co ja trenuje indywidualnie niby? Sadzę, że indywidualne treningi na początek są nie potrzebne :/

Odpowiedz do tematu