Sayo
Wysłany: 2010-03-16, 16:05 Problem z uformowaniem ochraniacza na szczękę
Cześć!
Mam problem z uformoaniem ochraniacza na zęby....Wrzucam go na pół minuty do wrzątku, wyciągam wkładam na zęby, bardzo mocno dociskam i niby jest ok, ale jak wyjmę, premyję wodą to już się później kompletnie nie trzyma...Co robię nie tak?
Mam jeszcze pytanko- czy bandaże bokserskie można normalnie prać? Nie skurczą się?
bandaże można prać (ale one zazwyczaj strasznie farbują).
mam nadzieje że sprawdziłeś w googlach formowanie szczęki bokserskiej...
http://www.wojownik.com.p...wpage&pageid=27
Z tego co wymieniłeś wynika że zapomniałeś "zasysnąć" szczęki.
No wlasnie trzeba tez mocno zassac, nie powinno byc problemow ale jak nie da rady to kup nowa, nie jest to wielki koszt.
Sayo
Wysłany: 2010-03-16, 17:19
U mnie żadnej białej wkladki nie było...Mam ochraniacz pojedyńczy.
Może napisać ocb z tym zassaniem? Po wyjęciu ochraniacza z wody szybko nałozyłem na górną szczękę, zagryznąłem zeby i mocno dociskałem....
Teraz jeszcze raz to robiłem- z ochraniacza zrobił się płaski placek- już chyba niczego z niego nie zrobie? Musze kupić nową chyba.
Z zasysaniem chodzi o to, ze podczas dociskania musisz jak najmocniej zasysac powietrze i wode znajdujacie sie pomiedzy zebami a ochraniaczem, zeby sie jak najmocniej docisnal.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-03-16, 20:23 Re: Problem z uformowaniem ochraniacza na szczękę
Sayo napisał/a:
Cześć!
Mam problem z uformoaniem ochraniacza na zęby....Wrzucam go na pół minuty do wrzątku, wyciągam wkładam na zęby, bardzo mocno dociskam i niby jest ok, ale jak wyjmę, premyję wodą to już się później kompletnie nie trzyma...Co robię nie tak?
Mam jeszcze pytanko- czy bandaże bokserskie można normalnie prać? Nie skurczą się?
Pozdrawiam
Za mało pół minuty 50 sek conjamiej po za tym mi za 10 razem dopiero się uformowało.
Sayo
Wysłany: 2010-03-16, 21:31
Mam jeszcze jedno pytanie- czy woda musi być wrząca ? Czy tylko gorąca ?
Tylko przemywaj ZIMNĄ wodą (Mam nadzieję, że tak robisz)
Wysłany: 2010-03-17, 18:39
Nie no, ofc, że zimną przemywam
Muszę kupić sobie drugi ochraniacz, bo jak mówiłem zrobił się z niego placek i jest do wyrzucenia
Thx wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrowienia ze wschodu!
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-03-17, 20:05
Sayo napisał/a:
Nie no, ofc, że zimną przemywam
Muszę kupić sobie drugi ochraniacz, bo jak mówiłem zrobił się z niego placek i jest do wyrzucenia
Thx wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrowienia ze wschodu!
Nie no na serio te Everlasta to syf zamów sobie Shockdoctora, ale jego też długo wyrabiałem bo mam krzywe zęby. A tak na boku miesiąc trenujesz i nie masz ochraniacza? [*]
Sayo
Wysłany: 2010-03-17, 20:56
Też mam strasznie krzywy zgryz
Mówisz, o tym Shockdoctor'ze: http://www.allegro.pl/ite...or_pro_mma.html
czy o tym żelowym?
Cenka niezła, bym się bał, że takiego moge z*ebać przez nieumiejętne formowanie
A co w tym dziwnego, że trenuje od miesiąca bez ochraniacza ? Na parterze nie używam, na stójce jeszcze nie sparujemy, jako grupa początkująca, więc też luz.