Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Proszę o pomoc w walce
Autor Wiadomość
reallyRain

Wysłany: 2010-02-28, 19:55   Proszę o pomoc w walce

Za 2 lub 3 miesiące będę walczył z gościem który ma za sobą pół roku treningów capoeiry. Moje pytanie do ekspertów, (tych prawdziwych) jak go pokonać? Sparowałem z nim już, bardzo dobrze potrafi się poruszać, jeśli pobiegnę na niego na chama odsunie się bez problemu, skrócę dystans też się odsunie. Będę walczył na dworzu na otwartym polu. Proszę o jakieś wskazówki, walka oczywiście bez broni itp

Aha nie mogę narazie się na nic zapisać! dopiero w wakacje więc nie piszczie "idź na trening"

yhym 

Wysłany: 2010-02-28, 20:01   Re: Proszę o pomoc w walce

reallyRain napisał/a:
Aha nie mogę narazie się na nic zapisać! dopiero w wakacje więc nie piszczie "idź na trening"

No to w tym momencie nie mozemy ci juz nic napisac, bo nic innego nie mozna poradzic. Jakiekolwiek proby nauczenia kogokolwiek walki przez internet nie maja sensu, wywoluja tylko niepotrzebne gdybanie i spory.

Pimpek35 

Wysłany: 2010-02-28, 20:30   

yhym napisał/a:
No to w tym momencie
dostanie wpierdziel :)
Rzeczywiście po poł roku treningów za każdym razem odejdzie jak podbiegniesz czy cokolwiek. Skoro chce Ciebie chociaż raz pyknąć to musi chyba byc jakiś kontakt prawda? No wtedy raczej nie będzie uciekał bo to śmieszne...

yhym 

Wysłany: 2010-02-28, 20:43   

No cos Ty Pimpek, jego oponent trenuje capoeire, wiec wpi****** mu bezdotykowo xd

Danio_ 

Wysłany: 2010-02-28, 21:45   

Ziomek pół roku to prawie nic ; o Po prostu wchodź w niego twardo z prostymi nie będzie chyba uciekał w nieskończoność nie? A jeżeli tak to po prostu odejdź bo to on ucieka od walki i nie ty dla mnie jakby typo spieprzał cały czas to proste, że stchórzył ; o Capoeria według mnie jest raczej dla zabawy a nie prawdziwej walki ; o Dobrze to zostało pokazane w filmie never back down - typo wali "capoerowskie" salta itp a przeciwnik po prostu wyjebał mu w pysk i koniec walki ; o pzdr.

Misiek 3 

Wysłany: 2010-02-28, 22:47   

Możemy poradzić trening siłowy(b.ważne, zawsze), polepszanie kondycji, trening na ogólną sprawność. Jak trenuje pół roku capo, to bez jaj, to nie bjj albo boks, to nie jest sztuka walki. Nie liczyłbym na to że jest od ciebie lepszy technicznie, ale może być dzięki temu pewniejszy siebie i znacznie lepiej przygotowany kondycyjnie i sprawnościowo.

"Koks Ciacho i dyskretnie"

reallyRain

Wysłany: 2010-02-28, 22:50   

Czyli radzicie żeby czasem zaczekać na niego, gdy się cofa? Chyba dobry pomysł,

zalewa 

Wysłany: 2010-02-28, 22:53   

to będzie walka czy solówka?
Nie cackaj się z nimi nie baw

reallyRain

Wysłany: 2010-02-28, 23:05   

walka, czyli nie będziemy zamierzali się zabić, choć nie wykluczam lekkich obrażeń

Misiek 3 

Wysłany: 2010-03-01, 14:52   

Słuchaj ty i on nie jesteście obeznani w walce, cokolwiek byśmy tobie nie poradzili na temat taktyki walki, ty tego nie wykorzystasz, wierz mi (no chyba że jesteś jakimś nigdy nie zestresowanym twardzielem i geniuszem, ale wtedy to i tak typa poślesz na deski :-P ). Podczas walki posypią się nieumiejętne uderzenia, będzie dużo szumu, stresu, akcji, najprawdopodobniej nie będziesz pamiętał co napisał ci Misiek 3, albo jakikolwiek inny użytkownik tego forum. Czemu nie pójdziesz na trening boksu (b.szybka nauka), albo nie posparujesz z jakimś kumplem, mówisz że nie masz czasu, ale czy to co robisz jest ważniejsze od połamanych zębów??

"Koks Ciacho i dyskretnie"

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2010-03-04, 10:12   

1. Popracuj nad kondycją.
2. Naucz się tak składać pięść i uderzać, żeby sobie nie uszkodzić ręki, rób pompki na kościach (dwie pierwsze kostki) żeby wyrobić nawyk prostego trzymania nadgarstka (dobrym pomysłem jest też uderzanie otwartą dłonią)
3. Podczas walki nie kop, bo nie umiesz.
4. Jak posypią się pierwsze uderzenia to najgorszym wyjściem jest zamknięcie oczu i odwrócenie głowy na bok, rób wszystko aby tego uniknąć (choć to w pewien sposób instynktowne).

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Odpowiedz do tematu