Wysłany: 2010-08-05, 00:02 Proszę o radę co wybrać
Witam jak w temacie mam 20lat i 164cm wzrostu do tego 60kg wagi
chciałbym wiedzieć co dla kogoś takiego jest najlepsze zależy mi głównie na nabraniu pewności siebie no i nie baniu się że dostanę w łeb idąc ulicą(co mi często się zdarza)
siła niewielka
zwinność przeciętna
koordynacja ruchów w normie.
chudy i drobny
co jeszcze ? jestem z Gdyni ale zamieszkuje w Gdańsku no i to chyba tyle.
Najważniejsze w czym się dobrze czujesz - czy wolisz stójkę czy parter. Jeśli wolisz stójkę to MT, albo Boks, jeśli wolisz parter to bjj. Możesz jeszcze wziąć Krav Mage jako dodatek.
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-08-05, 09:30
KM bym nie polecał. Było już o przydatności KM na ulicy itd. Oczywiście tak jak napisał halo22, musisz się określić co Ci najbardziej pasuje: stójka czy parter.
Tu masz spis klubów polecanych przez Borutę: http://forum.fight-club.p...cane-vt1627.htm
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
to będziecie wiedzieć co tutaj jest grane
byc może w Polsce są słabi instruktorzy
albo do Hiszpani
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Miałem pisać na SB, że ostatnio takiego tematu nie było, tak samo o Mawashim, że dawno go na forum nie było widać, ale i temat się taki pojawił i Mawashi
Polecam Judo
Miałem pisać na SB, że ostatnio takiego tematu nie było, tak samo o Mawashim, że dawno go na forum nie było widać, ale i temat się taki pojawił i Mawashi
Polecam Judo
a może ciebie nie było, i ty przespałeś wszystko
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"