Witam wszystkich.
Mam pytanie, czy jeśli chciałbym zacząć ćwiczyć Krav Mage musze mieć dużą tężyznę fizyczną ? Chodzi mi oto czy zapisać się odrazu czy najpierw pochodzić na siłownię ?
Dlaczego ? W Szczecinie nie ma zbyt dużego wyboru SW. Zastanawiam się jeszcze nad tajskim boksem lub Wing Tsun. I tu raczej druga obcja bo w Wing Tsun (z tego co wiem) tężyzna fizyczna nie jest konieczna. A płacić za nauke SW i jeszcze karnet na siłownię to troche za drogo (dochodzą mi od października jeszcze studia )
bierz to bo kravka,może być dodatkiem do SW.Poza tym nie widziałeś ludzi na treningach xD chude konusy :) Nie mówię,że wszędzie tylko mówię,że takich nie jest mało.
Chcę ćwiczyć przede wszystkim dla poczucia bezpieczeństwa, dlatego też na początku zapytałem się o Krav Mage. Po treningu (oczywiście nie po pierwszym ) oczekuje nabycia umiejętności dzięki którym będę mógł skutecznie obronić siebie a przede wszystkim bliskich. Głównie chodzi mi tu o takie sytuacje kiedy wracam z moją dziewczyną w nocy do domu czy też odprowadzam ją do jej mieszkania to wrazie napadu przez okolicznych dresów żebym potrafił sobie poradzić.
MMA taaa wyskoczy ci 3 typów jednego sprowadzisz do parteru a 2 pozostałych zacznie cie wtedy kopać. Jak chcesz czuć się bezpiecznie to zacznij ćwiczyć biegi ze swoją dziewczyną.
EDIT
Albo zaopatrz sie w palkę teleskopową ona poskromi każdego
Ostatnio zmieniony przez Jakub 2009-07-22, 23:43, w całości zmieniany 1 raz
albo rozstań sie z dziewczyną xD nie no żarcik xD :P ja bym polecił MT choć czemu nie kravat co prawda uczy sie tego po szkołach ochroniarskich ale jak nie kravat to moze tez byc JJ