troche drogi klub :) mialbym blizej po 1 i po 2 taniej do nastuli chodzic. zwlaszcza ze chce isc z kolega i bedzie moim sparing partnerem bo z jakimis dryblasami wolalbym sie nie sparowac. a zwlaszcza ze mam 3 typkow do naje*** ktory sa po silowni i po mma. i zastanawia mnie styl wlasnie na ulice bo ja na zawody sie nie nadaje :)
trenując pod zawody będziesz lepszy na ulicy niż nie trenując nic
umiejętności i doświadczenie wzrosną
a po za tym jeśli chodzi o sparing-partnerów, to warto sparingować się z różnej maści i różnej wielkości partnerami, bo na ulicy nie wiesz czy spotkasz się z kolesiem który waży 70kg i 175cm tyle samo co twój znajomy
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
To ja już Ciebie nie rozumiem. Piszesz nam, że masz trzech typów do, cytuje "naje*****" i że są po mma i po siłce, a póżniej że ty ich "naje******" więc jak ich masz "naje***" skoro ty nie ćwiczysz mma, a oni tak? I w dodatku jak sam to określiłeś są po siłowni. Idż do tego klubu tam Ci na pewno doradzą dobry klub gdzie masz pójść i gdzie będzie tanio. Ostatnio u nas w klubie typek przyszedł i pytał się trenera co wybrać, czy mma, czy muay thai i takie tam. Więc idż i się dowiedz ;P :] Pozdro. AA A co do rzeżby to ile masz lat? bo dopiero powinieneś zaczać tak około, bądż najlepiej po 19 roku życia, bo wtedy organizm kończy "rosnąć", a inaczej jak chesz to ćwicz, tylko zobaczysz jakie będą nie miłe tego skutki jak się powykrzywiasz, i jak Cię kręgosłup będzie bolał.
_________________ --<[(Muay Thai)]>-- "Rany się goją... Umiejętności pozostają"
bo dopiero powinieneś zaczać tak około, bądż najlepiej po 19 roku życia, bo wtedy organizm kończy "rosnąć", a inaczej jak chesz to ćwicz, tylko zobaczysz jakie będą nie miłe tego skutki jak się powykrzywiasz, i jak Cię kręgosłup będzie bolał.
bo dopiero powinieneś zaczać tak około, bądż najlepiej po 19 roku życia, bo wtedy organizm kończy "rosnąć", a inaczej jak chesz to ćwicz, tylko zobaczysz jakie będą nie miłe tego skutki jak się powykrzywiasz, i jak Cię kręgosłup będzie bolał.
Prosiłbym o nie powielanie takich bzdur.
To nie żadne głupoty, tak mi doradził lekaż rodzinny, który według mnie lepiej się zna od Moderatora Boruty ? Albo on się mylił... Ale powinno się ćwiczyć dopiero wtedy kiedy organizm kończy rosnąć.
_________________ --<[(Muay Thai)]>-- "Rany się goją... Umiejętności pozostają"
Ech. Problem dotyczy jeśli juz tylko ćwiczeń w których ciężar odziaływuje w dół kregosłupa. Takich jak przysiady ze sztangą, czy wyciskanie sztangi siedząc. Niewskazane jest też stosowanie zbyt dużych obciążeń.
dobra zamknijcie juz temat.juz wszystko wiem nie potrzebne mi SW mam swoich kolegów i rodzinę szczęśliwych bejzboli
jaki post pewnie masz swoich nożowników, nożycowców
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
straszysz mnie przez kawałek kabelka
nie bądź cybercholikiem i wyjdź na zewnątrz i spójrz jaki ten świat jest piękny