Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie!?
Autor Wiadomość
PoKeR

Wysłany: 2011-10-11, 13:53   Pytanie!?

Witam forumowicze mam do was pytanie. Moje rozmiary aktualnie wygladają tak 173cm 73kg. Mam zamiar isc na silownie i wrzucic z jakies 7 kg a za pol roku isc na MMA czy to dobry plan czy może zrobic tak ze zbic troche kilo i zapisac sie na MT? bo mam 2 mozliwosci i jedni znajomi mowia ze mma a drudzy ze MT. i z tego powodu mam dylemat.Chodzilem ze 2 lata temu na silownie przez pol roku to jakies pojecie mam.

Którą opcje polecacie? :
1)rozbudowac sie/przytyc na silce za pol roku MMA
2)isc na silownie schudnac/trenowac kondyche i na MT
3)czy odrazu isc na MT
4)czy odrazu isc na MMA

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-10-11, 15:31   

Napisz skad jesteś, wiele zależy od klubu. To raz. Dwa, najlepiej iść od razu.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

PoKeR

Wysłany: 2011-10-11, 15:39   

jestem z Warszawy MT interesuje mnie tylko w klubie Palestra gdzie już kiedyś chodzilem. A MMA w Nastula fitnes club. i nie wiem co lepsze jak na moje parametry. Nie zmienie decyzji co do klubow bo sa dobre i mam je dosyc blisko

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-10-11, 15:51   

Palestra to faktycznie niezły klub Muay thai.
Co do MMA to idź lepiej do Okniński MMA.
Parametry, to zależy od tego po co chcesz ćwiczyć. Jeśli dla sportu, to każdy wybór jest dobry, jeśli dla samoobrony, to do sportów uderzanych lepiej mieć większą masę.
Natomiast co do zwiększania masy, to pamiętaj, ze samo zwiększenie nie przekłada sie automatycznie na większą siłę. We wszystkich sportach walki jest tendencja do zbijania wagi, a przenosiny do wyzszej kategorii to proces żmudny i nie zawsze uwieńczony sukcesem.

PoKeR

Wysłany: 2011-10-11, 18:01   

to chyba wybiore MT i troche potrenuje kondyche :) ale w MMA jest dobre to ze nie radzisz sobie z typem w stójce to sprowadzasz do parteru

MuayThai Fight 

Wysłany: 2011-10-14, 11:31   

Ale dobry zawodnik Muay Thai nie da sie sprowadzić :) Przyszło mi walczyć już z zawodnikiem mma, i oni bardziej skupiają sie na parterze, nie w stójce, byłem szybszy od niego, waliłem go szybkimi ciosami, co ważne jak walczysz z mma fighterem musisz uważać jak kopiesz. Szybkie kopy i szybki powrót żeby Ci nie przechwycił nogi i nie sprowadził, co jest ważne. Wykończyłem go bo dostał mocnych kilka strzałów i padł chłopaczyna, szczególnie w szczene jak dostał to 2 ząbki wypluł, a kozaczył tak do mnie na przystanku w bluzie mma kielce, więc trzeba przyznać że zawodnik był dobry.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-10-14, 11:48   

MuayThai Fight napisał/a:
Ale dobry zawodnik Muay Thai nie da sie sprowadzić :)

http://www.youtube.com/watch?v=D-QYl02-eBQ - i wszystko w tym temacie.

MuayThai Fight 

Wysłany: 2011-10-14, 14:03   

No tak wygrał zawodnik MMA ;) ale są różni :) każdy inaczej się bije. Ale i tak muay thai zawodnik sobie poradził dobrze. Ściskać komuś jaja.. CO to kurw* za walka...

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-10-14, 14:10   

Nie, nie są różni. Uderzacz bez umiejętności obrony przed chwytami jest dla chwytacza tylko celem.

PoKeR

Wysłany: 2011-10-14, 16:04   

to już nie wiem na co isc. i czy sie rzeźbic czy wbijac mase. Po zatym nie mam miesni brzucha wogole i jak na ulicy dostane w watrabe to odrazu garda mi opada i sie kule i nie wiem :)

Dijok 

Wysłany: 2011-10-14, 16:05   

Poza tym są kluby MMA, które skupiają się bardziej na parterze, a nie które bardziej na stójce. To że jeden zawodnik MMA, woli parter to nie znaczy że wszyscy trenujący MMA będę głównie walczyć w parterze...

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-10-14, 16:09   

PoKeR napisał/a:
to już nie wiem na co isc.

http://valetudo.pl - moja rada.

PoKeR

Wysłany: 2011-10-14, 16:20   

troche drogi klub :) mialbym blizej po 1 i po 2 taniej do nastuli chodzic. zwlaszcza ze chce isc z kolega i bedzie moim sparing partnerem bo z jakimis dryblasami wolalbym sie nie sparowac. a zwlaszcza ze mam 3 typkow do naje*** ktory sa po silowni i po mma. i zastanawia mnie styl wlasnie na ulice bo ja na zawody sie nie nadaje :)

Łyda 
Muay Thai

Wysłany: 2011-10-14, 16:33   

Jeżeli tylko po to zamierzasz tam iść, to sobie odpuść. W miesiąc nie zostaniesz mistrzem, a jeżeli wolisz taniej i byle jak, niż drożej i porządnie, to masz już drugi powód żeby sobie odpuścić. Kup sobie nóż, taniej i łatwiej xD

Jeśli chcesz, znajdziesz sposób.
Jeśli nie, znajdziesz powód.

PoKeR

Wysłany: 2011-10-14, 16:37   

po 1 nie ide po to zeby 3 typow pobic tylko dla siebie zeby czuc sie bezpiecznie a to z tymi 3 typami to tylko 3 typy z ktorymi bez problemu sie rozprawie. po 2 nie uzywam sprzetu

[ Dodano: 2011-10-14, 16:42 ]
no taniej bo za 130 zl u nastuli mam mma albo nawet po znajomosci cos taniej. a tam iles tam nie wiem nawet nie ogarniam tego + wpisowe

Odpowiedz do tematu