Witam wszystkich obecnych na Forum. Prosił bym o małą odpowiedź. Trenuje już Muay Thai drugi rok. Mam wadę kolan a dokładnie ''Kolana Koślawe'' . Czy ktoś obecny na forum też ma taką wade i czy to nie przeszkadza w Dalszym trenowaniu ?? :) Pozdrawiam !
Jak trenowałem do zawodów i dowiedziałem się od kolegi z sekcji o rok starszego że biega codziennie z rana ok 15km to postanowiłem wskoczyć na wysokie wody i zwiększyłem swój dystans z 4.5 do prawie 10km. Przy trzecim biegu w tygodniu po 1km zaczęło boleć mnie kolano po zew stronie, ale biegłem do końca. Na drugi dzień kulałem , strasznie bolało przy prostowaniu. Ortopeda powiedział że mam lekko szpotawe kolana , czyli to co ty masz. Jego rady to by nie przeciążać kolan bo na starość będę mocno to odczuwał jeśli teraz je podniszczę. W treningach nic nie przeszkadza taka wada, jednak przy dużych przeciążeniach może coś boleć. Jeśli będziesz biegał to radzę wzmocnić najpierw nogi na siłowni, potem stopniowo zwiększać dystans, nie rób takich skoków jak ja zrobiłem.
Nic dodac nic ujac :D rob dokladnie to co powiedzial kosak, do tego moim zdaniem mozesz dokupic jakies odzywki na wzmocnienie stawow np Animal Flex :))
_________________ ,,Każdego dnia trzeba wykraczać poza swoje możliwości''
po prostu glukozaminę z apteki jest tańsza niż odżywki a tak na prawdę to jest to samo.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
to Ci nie zaszkodzi. Stawy też potrzebują regeneracji i jak są mocno obciążone to każdy lekarz poradzi Ci na to glukozaminę.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Suplementy/Witaminy/Odżywki to rzeczy ,które mają za zadanie uzupełniać to co potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu a więc mogą pomagać w pewnych schorzeniach, przyśpieszać regeneracje itd. itp.
_________________ www.karo-fhu.pl/sklep - Już działamy ! / Witaminy i Suplementy dla Sportowców informację na Priv , mail, gg!