W temacie sztuk walk jest raczej całkowicie zielony.
Przeczytałem FAQ, ale i tak mam pytanie po części z nim związane.
Mianowicie mieszkam w mieście, które choć nie jest super małe to i tak jedyne co można trenować to karate. Średnio mi się to widzi, a chciałem nauczyć się trochę lepiej bić, bo dobry w tym nie jestem.
W FAQ napisane jest, że nie ma sensu uczyć się sztuk walk na własną rękę, ale mi raczej chodzi o to, że chciałbym założyć rękawice i posparować się z kumplem. Nie chodzi mi, że w jakimś określonym stylu walki, tylko ot tak, żeby może choć trochę podszkolić technikę.
Ale czy to ma sens? Czy lepiej w ogóle się za to nie zabierać?
Hmm spary z kolegami Czemu nie, ale i tak nie będzie to samo gdy pójdziesz do klubu i Ty o tym wiesz Tylko nie przesadzajcie, bo możecie napabwić się kontuzji
Techniki nie nauczysz się sam a tym bardziej poprzez sparingi nie mając o tym zielonego pojęcia jak sam napisałeś
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-09, 22:38 Re: Sparingowo
Łokat napisał/a:
Siema
W temacie sztuk walk jest raczej całkowicie zielony.
Przeczytałem FAQ, ale i tak mam pytanie po części z nim związane.
Mianowicie mieszkam w mieście, które choć nie jest super małe to i tak jedyne co można trenować to karate. Średnio mi się to widzi, a chciałem nauczyć się trochę lepiej bić, bo dobry w tym nie jestem.
W FAQ napisane jest, że nie ma sensu uczyć się sztuk walk na własną rękę, ale mi raczej chodzi o to, że chciałbym założyć rękawice i posparować się z kumplem. Nie chodzi mi, że w jakimś określonym stylu walki, tylko ot tak, żeby może choć trochę podszkolić technikę.
Ale czy to ma sens? Czy lepiej w ogóle się za to nie zabierać?
Na 100% tzn ze wszystkich swoich możliwości i z całą siłą, bo nawet spary w klubach nie są na 100%. Można sobie krzywdę zrobić tym bardziej bez sprzętu i techniki. To mają być ciosy do odczucia, ale nie, żeby sobie łamać nosy
no treningi tego mma sa w miasteczku oddalonym o parenascie kilometrow od kwidzyna i nie wiem czy nie bedzie problem z dojazdem ale mozliwe ze tam zawitam
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-10, 16:51
Łokat napisał/a:
no treningi tego mma sa w miasteczku oddalonym o parenascie kilometrow od kwidzyna i nie wiem czy nie bedzie problem z dojazdem ale mozliwe ze tam zawitam