Wysłany: 2009-02-16, 16:38 Street Boxing vs Muay Thai
Siemanko, mam do was pytanie. Wiem że były już setki pytań jaki styl najlepszy ale jednak muszę się spytać. Otóż chciałbym w końcu zacząć trenować jakąś sztukę walki. Mam 18 lat co do stylu to bliżej mi do uderzanego bo jakoś nie chce trenować samego parteru. Myślałem nad MMA ale w okolicy Rybnika nic nie ma tzn. jest ale tylko dla zaawansowanych graczy (chyba że ktoś wie coś o MMA w okolicy Rybnika to proszę o cynka). Więc zastanawiam się co jest lepsze czy Muay Thai w Octagonie w Rybniku czy może zacząć trenować Street Boxing w Jastrzębiu (z dojazdem nie będzie problemów). No i tutaj zaczyna się dylemat co wybrać aby jak najlepiej walczyć. Na siłkę śmigam od 3 lat ale jakoś zawsze mnie ciągło do SW bo wiadomo "Power isn't everything" hehe ale przede wszystkim po zobaczeniu filmu Never Back Down mnie wzieło na SW ;) . Więc Panowie co byście radzili??
PS. noooo mam takie skryte marzenie aby wziasc udział w jakiś zawodach SW a chyba ze Street Boxingu nie bardzo ;>??
PS 2. jak by ktoś coś wiedział o sekcji MMA w okolicy Jastrzębia Rybnika proszę o cynka :)
Masz klub octagon Rybnik. Jak wolisz uderzane, to idź na MT, z czasem może pociągnie cię do mma, to pójdziesz na bjj i tyle. Ten street bosing to takie MT/KB... Wg mnie lepiej do octagonu i na mma ;)
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-02-16, 17:47
Masz podwieszony (na samej górze) taki bardzo ładny i przejrzysty temat napisany przez Borutę, w którym poleca jeden klub z Rybnika (tak Octagon Rybnik).
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-02-16, 19:02
Ten caly Street to szczeze niewiadomo co to tak naprawde jest, a bynajmniej ja nie wiem (jak co to czekam na oswiecenie ;P ), a i filmik to jakis dziwny mi sie wydal, wiec chyba lepiej zrobisz idac na MT.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
no w sumie shinra, ni ot do czego ni to do niczego takie sie wydaje takie poł na pół na MT idź a z czasem jak torkowy powiedzial idz na JJ albo BJJ moze sie cos pokaże
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2009-02-16, 19:21
ten street boxing to mi boksu nie przypomina, bardziej jakąś mieszankę, a co do ludzi tam trenujących(patrz filmik powyrzej) to niewielu wygląda tam na dobrze przygotowanych. Ja bym wybrał Oct. Rybnik
_________________ przyjaciół miej blisko, wrogów jeszcze bliżej.
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2009-02-16, 19:25
Dobra powiedzmy, że ja to nie wiem co o tym sądzić, ale już chyba lepiej idź na mt, bo ten street boxing to takie ni w 5 ni w 10... Takie jest moje zdanie.
Albo Octagon, tam przynajmniej parter i stójkę nazwali mma a nie street boxing
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
Ostatnio zmieniony przez Krav 2009-02-16, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2009-02-16, 19:36
Tak, ja to wiem mówię po prostu iż Octagon to mma, a to co jest przedstawione na filmiku to właściwie to samo (parter i stójka), ale nazywa się street boxing. Może chcieli zrobić tym reklamę, ale jeśli to nazwa klubu... to jak dla mnie przesadzili.
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
ok chyba jednak oleje ten street boxing i zapisze sie na muay thai. Co do MMA chodzilo mi aby zapisać się od razu do sekcji MMA a nie osobno na BJJ i Thai. Dzięki za rady ;) pozdro