Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
SW dom, porady
Autor Wiadomość
reallyRain

Wysłany: 2010-02-23, 07:35   SW dom, porady

Jakie warunki należy stworzyć aby trenować SW w domu? Duże pomieszczenie mam, kumpli z którymi będę ćwiczył także więc sądzę że trening będzie przebiegał dobrze. Wiem e każdy doradzi mi instruktora jednak z pewnych przyczyn wolę taką wersję treningu. W końcu dzisiejsi fighterzy którzy uczą w tych klubach tkże kiedyś uczyli się z filmików instruktażowych. Doradźcie co jeszcze?

pozdrawiam Rain

Toq 

Wysłany: 2010-02-23, 09:03   

Nie, z pewnością nie uczyli się z filmików instruktażowych. Takie filmiki może i pokażą Ci technikę jednak jest pewien mały problem. Otóż takowy filmik nie poprawi Cię gdy źle zinterpretujesz technikę, tym samym nauczysz się "po swojemu" co nie zawsze idzie z poprawnością. Jeśli nie chcesz zapisać się do kluby może znajdź jakiegoś kolegę, który ma chociaż średnie pojęcie o sztukach, sportach walki. Jeśli mam doradzić co jeszcze to cóż na początek z pewnością zaangażowanie, dobre chęci i odpowiednia motywacja (wielu moich kumpli zajarało się sztukami walki po obejrzeniu durnego treningu i skończyło się na jednej młócce w rękawicach bokserskich -.-)

reallyRain

Wysłany: 2010-02-23, 10:56   

Tak, mam takowego kumpla i będziemy wymieniać się doświadczeniami, na tej zasadzie :] dzieki że chociaż ty doradziłeś ;]

Toq 

Wysłany: 2010-02-23, 11:53   

To dobrze, że pomyślałeś o "zaopatrzeniu" się w takiego kolegę jadnakowoż wciąż stanowczo polecam Ci treningi z profesjonalnym trenerem. Jeśli pytasz "co jeszcze" to oprócz silnej woli itp przydałyby się chociaż dwie pary rękawic bokserskich, może jakaś salka zaopatrzona w materace (niektóre szkoly udostępniają takowe). Na początek powinno starczyć...

Hmmm można wiedzieć jakie są te powody dla których nie chcesz ćwiczyć w klubie?

Misiek 3 

Wysłany: 2010-02-23, 13:08   

Powiedz nam jaką SW chcesz trenować. Będzie dużo łatwiej...
Na pewno więcej nauczysz się w klubie. Ćwiczenia z piłką, trening siłowy, polecam także rozciąganie, bieganie interwałów, to są rzeczy które można robić na własną rękę. Pamiętaj, że nawet b.dobry kumpel to nie to samo co instruktor, może on umieć daną technikę perfekcyjnie, ale nie koniecznie musi wiedzieć co ty robisz niepoprawnie, i na co zwrócić szczególną uwagę. Pomyśl że trener to osoba która na co dzień widzi jakie mają problemy osoby nie obeznane jeszcze w technice, szybciej pozna twoje problemy i słabe strony. Kumpel to osoba która zazwyczaj słuchała tylko poleceń, nie przyglądała się nigdy innym.

"Koks Ciacho i dyskretnie"

Komaro 

Wysłany: 2010-02-23, 13:58   Re: SW dom, porady

reallyRain napisał/a:
Jakie warunki należy stworzyć aby trenować SW w domu? Duże pomieszczenie mam, kumpli z którymi będę ćwiczył także więc sądzę że trening będzie przebiegał dobrze. Wiem e każdy doradzi mi instruktora jednak z pewnych przyczyn wolę taką wersję treningu. W końcu dzisiejsi fighterzy którzy uczą w tych klubach tkże kiedyś uczyli się z filmików instruktażowych. Doradźcie co jeszcze?

pozdrawiam Rain

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA :mrgreen: :lol:

Misiek 3 

Wysłany: 2010-02-23, 14:06   Re: SW dom, porady

Komaro napisał/a:
reallyRain napisał/a:

pozdrawiam Rain

No Komaro, wiesz to nie jest miłe jak ktoś prosi o pomoc, a ty się śmiejesz :evil:

reallyRain http://forum.fight-club.p...wane-vt3175.htm - polecam lekturę tego posta ;-)

Komaro 

Wysłany: 2010-02-23, 14:07   Re: SW dom, porady

Misiek 3 napisał/a:
Komaro napisał/a:
reallyRain napisał/a:

pozdrawiam Rain

No Komaro, wiesz to nie jest miłe jak ktoś prosi o pomoc, a ty się śmiejesz :evil:

reallyRain http://forum.fight-club.p...wane-vt3175.htm - polecam lekturę tego posta ;-)

Temat poruszany 2000 milionów razy a jeszcze znowu ktoś takie kretyństwa pisze.

Misiek 3 

Wysłany: 2010-02-23, 14:10   

Wiem, wiem, sam już do tego podchodzę ze znudzeniem, ale mogłeś mu chociaż napisać dlaczego cię to bawi ;-)

Komaro 

Wysłany: 2010-02-23, 14:21   

Misiek 3 napisał/a:
Wiem, wiem, sam już do tego podchodzę ze znudzeniem, ale mogłeś mu chociaż napisać dlaczego cię to bawi ;-)

Jak można samemu się nauczyć SW? Po za tym nikt tak nie trenował a jak już przykład w Polsce BJJ, byli to ludzie z np. Judo z ogromnym doświadczeniem najpierw oglądali kasety a potem udało im się sprowadzić jakiegoś Brazylijczyka dokładnie Matuszczakowi Boruta lepiej to zna bo sam w tym uczestniczył :)

reallyRain

Wysłany: 2010-02-23, 19:26   

czytałem, zanim napiszesz i co? gdybym nie zapytał nie dowiedział bym się wielu rzeczy od was. Poćwiczę więc w domu a w wakacje zapiszę się na jakieś Sw.

Interesuje mnie Muay thai, aikido, karate, kickboxing, capoeira, judo/aikido/jiu jutsu.

Trochę tego jest ale co tam :P

Vego 

Wysłany: 2010-02-23, 20:30   

powiedz dokładnie co chcesz robić xD

Komaro 

Wysłany: 2010-02-23, 20:50   

reallyRain napisał/a:
czytałem, zanim napiszesz i co? gdybym nie zapytał nie dowiedział bym się wielu rzeczy od was. Poćwiczę więc w domu a w wakacje zapiszę się na jakieś Sw.

Interesuje mnie Muay thai, aikido, karate, kickboxing, capoeira, judo/aikido/jiu jutsu.

Trochę tego jest ale co tam :P

Podaj miasto znajdziemy Ci dobry klub.

Vego 

Wysłany: 2010-02-23, 21:03   

z tego co tam masz polecił bym judo, karate i może jeszcze boks albo kickboxing

reallyRain

Wysłany: 2010-02-24, 07:20   

miasto Koło, wlkp powiat kolski. mamy muay thai i karate o reszcie nic nie wiem może w pobliżu

Odpowiedz do tematu