Z racji tego ze to moj pierwszy post na tym forum chcialem sie serdecznie przywitac bo moze wy mi pomozecie z moim problemem. Mam 17 lat mieszkam w zorach na slasku moje zycie nie jest zbyt "sportowe" siedzenie przed komputerem i ogladanie demotywatorow czasami gdzies z kumplami wyjde. Ostatnio spodobalo mi sie mma chcialbym zaczac trenowac. I mam kilka pytan czy 17 lat to nie za pozno by zaczac trenowac. Orientuje sie ktos gdzie jest typowo klub mma żorach bo szukalem ale nic nie znalazlem
ale tam jest napisane ze treningi mma sa dla zawansowanych... czyli pierwsze co musial bym sie zapisac na bjj lub muay-thai a po poewnym czasie dopiero treningi mma bo nie kumam
hmm... no w sumie ja na bjj też się zapisałem "na fali pudziana", i to nie jest złe. Radze nie poczytać, a zobaczyć (a poczytać możesz przy okazji ) , wtedy zadecydujesz czy chcesz trenować czy nie:)
MMA to nic innego jak elementy(jednego więcej, drugiego mniej) różnych sztuk walki. Trenując bjj i muai thai poznajesz od razu wiele elementów MMA (BJJ jest w MMA najwarzniejsze). Dlatego to nie jest zły pomysł
Warto trenować
Ja też mam 17 lat i trenuje od niedawna Pomyśl o Pudzianie który lat ma około 30
hmm... no w sumie ja na bjj też się zapisałem "na fali pudziana", i to nie jest złe. Radze nie poczytać, a zobaczyć (a poczytać możesz przy okazji ) , wtedy zadecydujesz czy chcesz trenować czy nie:)
Filmiki ogląda się fajnie, ale nic się z nich nie dowie, tylko zobaczy filmik, który został specjalnie stworzony, po to by zachęcać, więc to super wygląda, ale nie zawsze jest takie wspaniałe jak jest na filmiku.
Nie, nie miałem na myśli żeby przyszedł zobaczył jak wygląda trening i czy mu odpowiada takie małe nieporozumienie, ale lekturę artykułów i filmików tematycznych też polecam
po pierwsze batman nie zajaralem sie pudizanem bo dla mnie to klaun nie zawodnik... jesli chcesz wiedziec dlaczego chce trenowac to ci odpowiem. Po obejrzeniu walk Fedora oraz braci Gracie podjaralem sie tym po prostu i chcialbym sprobowac swoich sil a po 2 od zawsze mialem takie ambicje aby zaczac trenowac tylko z lenistwa lub braku pieniedzy po prostu nie moglem. I teraz kieruje pytanie na ktore prosil bym o udzielenie odpowiedzi. Czy aby trenować mma musialbym sie zapisac do octagonu na bjj i dopiero po pewnym czasie zaczal bym trenowac mma (bo mma dla zaawansowanych) czy wie ktos na jakiej zasadzie sa tam treningi mma ?? Bo szukalem na googlach i zadna innej szkoly mma nie znalazlem...