Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Treningi
Autor Wiadomość
Junior 

Wysłany: 2010-02-24, 11:40   Treningi

Z racji tego ze to moj pierwszy post na tym forum chcialem sie serdecznie przywitac bo moze wy mi pomozecie z moim problemem. Mam 17 lat mieszkam w zorach na slasku moje zycie nie jest zbyt "sportowe" siedzenie przed komputerem i ogladanie demotywatorow czasami gdzies z kumplami wyjde. Ostatnio spodobalo mi sie mma chcialbym zaczac trenowac. I mam kilka pytan czy 17 lat to nie za pozno by zaczac trenowac. Orientuje sie ktos gdzie jest typowo klub mma żorach bo szukalem ale nic nie znalazlem

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-24, 11:47   

Najbliższy w Rybniku. www.octagon.rybnik.pl
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Junior 

Wysłany: 2010-02-24, 12:39   

ale tam jest napisane ze treningi mma sa dla zawansowanych... czyli pierwsze co musial bym sie zapisac na bjj lub muay-thai a po poewnym czasie dopiero treningi mma bo nie kumam

Batman 

Wysłany: 2010-02-24, 14:55   

Junior napisał/a:
Ostatnio spodobalo mi sie mma
Ostatnio tzn po walce Pudzianowskiego? Poczytaj trochę na ten temat i wtedy zdecyduj

Misiek 3 

Wysłany: 2010-02-24, 15:54   

hmm... no w sumie ja na bjj też się zapisałem "na fali pudziana", i to nie jest złe. Radze nie poczytać, a zobaczyć (a poczytać możesz przy okazji ;-) ) , wtedy zadecydujesz czy chcesz trenować czy nie:)

MMA to nic innego jak elementy(jednego więcej, drugiego mniej) różnych sztuk walki. Trenując bjj i muai thai poznajesz od razu wiele elementów MMA (BJJ jest w MMA najwarzniejsze). Dlatego to nie jest zły pomysł ;-)

Warto trenować :!:
Ja też mam 17 lat i trenuje od niedawna :-P Pomyśl o Pudzianie który lat ma około 30 :-D

"Koks Ciacho i dyskretnie"

Batman 

Wysłany: 2010-02-24, 16:23   

Misiek 3 napisał/a:
hmm... no w sumie ja na bjj też się zapisałem "na fali pudziana", i to nie jest złe. Radze nie poczytać, a zobaczyć (a poczytać możesz przy okazji ) , wtedy zadecydujesz czy chcesz trenować czy nie:)
Filmiki ogląda się fajnie, ale nic się z nich nie dowie, tylko zobaczy filmik, który został specjalnie stworzony, po to by zachęcać, więc to super wygląda, ale nie zawsze jest takie wspaniałe jak jest na filmiku.

Vego 

Wysłany: 2010-02-24, 17:52   

Filmiki nic nie dają racja Batman

Batman 

Wysłany: 2010-02-24, 18:06   

Vego, Miskowi chodziło tutaj o to, żeby zobaczył na filikach jak to wygląda :-D Oczywiście niech patrzy, ale niech to będzie dodatkiem do "lektury" na temat MMA lub inncyh sztuk walk

Misiek 3 

Wysłany: 2010-02-24, 20:04   

Nie, nie :mrgreen: miałem na myśli żeby przyszedł zobaczył jak wygląda trening i czy mu odpowiada ;-) takie małe nieporozumienie, ale lekturę artykułów i filmików tematycznych też polecam

"Koks Ciacho i dyskretnie"

Junior 

Wysłany: 2010-02-24, 21:53   

po pierwsze batman nie zajaralem sie pudizanem bo dla mnie to klaun nie zawodnik... jesli chcesz wiedziec dlaczego chce trenowac to ci odpowiem. Po obejrzeniu walk Fedora oraz braci Gracie podjaralem sie tym po prostu i chcialbym sprobowac swoich sil a po 2 od zawsze mialem takie ambicje aby zaczac trenowac tylko z lenistwa lub braku pieniedzy po prostu nie moglem. I teraz kieruje pytanie na ktore prosil bym o udzielenie odpowiedzi. Czy aby trenować mma musialbym sie zapisac do octagonu na bjj i dopiero po pewnym czasie zaczal bym trenowac mma (bo mma dla zaawansowanych) czy wie ktos na jakiej zasadzie sa tam treningi mma ?? Bo szukalem na googlach i zadna innej szkoly mma nie znalazlem...

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-24, 22:47   

Zadzwoń i zapytaj. To raz. A dwa to MMA jest formułą rywalizacji.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Vego 

Wysłany: 2010-02-26, 23:34   

filmiki są tylko dla pokazania nie dla nauki xD wg mnie nawet z książki się więcej nauczysz niż z filmiku.... ogólnie książki też nic niedająxD

Odpowiedz do tematu