Sorki ...to brak wychowania ...Mieszkam pod Wenecią ...W małym mieście Valdobbiadene i jestem chuliganem z Bielska Białej ... Taj boxing i akrobatyka to moje chobby ale tu u Makaronów usycham ... same pedały i pleye ...nie ma z kim trenować a juz nie wspomne o sparingach ... Ramon Decker,Buakaw Por Puramuk to goście.Pozdrawiam wszystkich jednym ciosem >>> tobi ura ushiro mawashi geri bez urazy KO hej...
Elo
Nazywam się Piotrek, mam 17 lat. Mieszkam w małym mieście na podlasiu. Po wakacjach chciałbym zapisać się na jakąś sztukę walki. Wcześniej (w wieku 12-13 lat) trenowałem karate. Myślałem na wybraniem BBJ. Może pomożecie mi coś wybrać. Ćwiczę na siłowni u siebie w domu. Przy wadze 65 wyciskam 86 kg.
Pozdrawiam :)
mając taki wybór[zazdroszcze ci] można sobie pozwolic na dużo.
doradzając wybór jakiejkolwiek SW trzeba wziąc pod uwage jaki masz w życiu cel.czy trenijesz po to,zeby zdobywac jakies nagrody ,być sławnym ,czy teżdoskonalic soje cialo,to polecam jakis styl tradycyjny.to zalezy tez od twojej psychiki,np co wolisz walke w parterze czy w stójce,czy w ogóle walke czy jakieś tam układy.
jest tez taka opcja ze trenijesz aby być wymiataczem na jakichś dyskotekach tudziez innych klubach.[w skrócie do napierdalania się co sobotę ]
musisz się określić.wtedy można ci będzie jakoś pomóc[doradzić.
Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 381 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-07-09, 13:51
no na ulice na kolesia ktory nic nie potrafi to MOZE zadzialas ;] ale to dziala na zasadize "ty mnie lapiesz tak a ja ci robie tak" a jak koles nie zlapie to co? poprosisz go zeby cie tak zlapal?? xD
Hmm, a co Ty myslisz, ze Krav Maga opiera sie tylko na chwycie ? Przecież tam masz mase kombinacji w stójce, parter i wiele innych. Samoobrona też, ale nie tylko.