Wysłany: 2009-02-05, 22:49 W jakim wieku zaczeliscie?
Nie znalazłem podobnego temat a ciekawi mnie ta kwestia.
Wiec w jakim wieku zaczęliście treningi? i jaki jest według was najlepszy wiek aby zacząć trenować? i ile razy w tygodniu macie treningi?
Ja zacząłem w wieku 17 lat, i trochę żałuje ze nie 2-3 lata wcześniej. :)
trenuje 5 razy w tyg.
W wieku 9 lat Judo. Ale zrezygnowałem, bo wolałem biegać z kolegami po piaskownicy niż jakieś tam rzuty. Młody byłem i żałuję.
Teraz w wieku 14 lat rozmyślam nad Muay Thai.
Tak jak kolega u góry 9/10 lat. Narazie zrezygnowałem z treningów (z półtora roku przerwy mam) ale już po tegorocznych wakacjach uderzam na full contact :)
Bella Pomogła: 1 raz Wiek: 36 Dołączyła: 27 Sty 2009 Posty: 126 Skąd: New York
Wysłany: 2009-02-10, 21:27
Zaczelam w wieku29 lat- TKD. Wczesniej w wieku 27 bieganie. Jak mialam 13 lat to zaczelam plywanie. Kiedy zaczac? - jak najwczesniej. Najlepiej SW zaczac w wieku 5- 6 lat pod okiem dobrego mistrza ktory zna sie na treningu dzieci a potem to po prostu rosniesz i rozwijasz sie razem ze SW. trenowalam 7 dni w tygodniu przez 2.5 roku potem 4 do 5 dni. Teraz po kontuzji kolana powoli wracam do treningow.
Ja napażałem się jak elson wieczne jajko w wieku 12 lat. A gdy byłem w woju i miałem szkolenia z gromem i formozą to nauczyłem się walki na najwyższym poziomie.